Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

16 June 2011

hermmm..dah naik $70 la...

cam biasa la bile stock dah kehabisan,simpang 4 gambang la selalu ku pergi..

mak cik kedai tu pon dah kenal ak...

setiap kali pergi kedai tu,mesti ade jer cerita yang hendak dikongsi..

kali nie mak cik nie cerita pasal bil api n astro naik...

hangin dia...panjang benor ceritanya,ak layan je la..hihi

ak beli modeng n roti...

time ak nak bayar tu dia cakap...

dik roti dah naik 10 nie...

hah!!!! betul ker mak cik...

ak pon perhati betol2..

haishh....mahalnya...

selalunya 60$ ja..skang da 70$..huhuhu


kenaikan sebanyak (10/60) x 100 = 16.67% tu...

hermmm klu gaji kita naik bnyak tu jugak kan best...

bleh la nak cover harga roti tu...

tu klu yang kerja,klu yang masih stdy macam aku nie...x ke membebankan..

hermmmm..ape pon x boleh,cemon la..eeheeeee!!!!

tag:roti naik harga,roti gardenia,mahalnya roti,roti mahal,barang naik harga,bil letrik naik,bil astro naik.


a-nije-

4 comments:

iQapiQa said...

betol2..baru2 ni beli twiggies pon terkejut da naik jadi rm1.40...

nizam said said...

tu la..twiggies sebelum nie 1.30 je kan

apik pehe said...

hahaha..itu laa..aku g beli kt esso..duit ader rm3 jer..selamba jer amik 3 paket roti..siap kira semua..tengok harga..rm3.10..hahaha..kakak esso tu kater takper lah dik..hahaha

nizam said said...

@apik~ ko beli roti aper sampai 3.10
klu roti yg kat entry nie...baru 2.10

0.70+0.70+0.70=2.10...

There was an error in this gadget