Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

28 July 2010

....makan buah....





27 July 2010

..::sani exspress punya inovation::..








salam pada hujung minggu lepas ak balik kampung coz ade hal2 mustahak yang perlu dibereskan supaya menjadi beres..hehehe
ak selalu balik naik moto jer....
naik motor senang x perlu susahkan orang...
nie kene org hantar terminal,kene org ambik ...
ak x suk susahkan org...
org susahkan ak bleh..bleh ke??
ak balik terengganu beli tiket 2 hala...
beli pergi balik terus....
senang...
ak pilih syarikat bus sani exspress kerana bus nie boleh dikatakan sangat selesa...
kalu nk dibandingkan dengan bus lain...
selain tu bnyak gak la kelebihan menaiki bus nie...
bleh menang wang tunai RM 160,ooo.oo..
tu yang best...
caranya mudah saja...
beli tiket satu hala...
tulis nama,ic n no tepon kat belakang tiket...
last skali masukkan dalam bekas yang telah disediakan selepas turun dari bus...huhu

nama,ic no n tel no....


ganu-kuantan...
kuantan -ganu...



siap ada wifi lg...

aik awek mane lak nie....

26 July 2010

klinik ortopedik vs klinik plastik vs klinik pemulihan cara kerja


pagi tadi ak ada temujanji ngan doktor kat HOSPITAL SULTANAH NUR ZAHIRAH (HSNZ).
bagun awal la sebab pukul 1tghari ak da kena naik bus untuk balik UMP...
klinik plastik ak suke...
sebab doktor yang rawat aku tu mengenali ak n rapat dengan aku...
doctor tu la yang operate ak...
dr. wan n dr.firdaus
lagipon pesakit kat klinik plastik tidak seramai pesakit kat ortopedik....
tu yang best...
ak sampai hospital lam pkul 9 a.m...
comfirm org da ramai time tu...
mcm biasa ak x dikenakan bayaran pendaftaran coz ak nie penderma darah...
setiap kali pendaftaran RM5.oo...
klu berpuluh2 temu janji x ke banyak...
yang ak bengang nya fail laporan kesihatan ak digabungkan antara ortopedik ngan plastik...
lepas saja daftar ak terus ke klinik plastik n setelah selesai ak ke klinik ortopedik...
dan terpaksa ambil giliran baru...
no giliran sekarang ialah 20...
no giliran anda ialah 58...
terpaksa menunggu 38 pesakit...
ak tabah je menuggu dari jam 9.30 sampai 11..
dan pada jam 11pagi dipangil giliran 57__,59,58,60...
ak pon tertanya2 knapa giliran ak x dipangil...
ak terus ke kaunter....
time tu diaorang baru bertindak mencari2 fail laporan kesihatan ak....
setelah dicari x jumpa ...
ak x bleh jumpa doc ortopedik kerana fail ak tiada...
sebenarnya fail ortopedik n plastik digabungkan sekali....
dan klinik plastik telah menghantar fail ak ke mane ntah...
yang ak bengang nurse tu ckp awk dtg lain kali la yea..
fail awak x der....
selamber je dia jawab...
ak menunggu dah dekat 2 jam....
lepas tu ak pergi ke klinik pemulihan cara kerja...
sampai disana ak terus ke bilik tempat biasa ak pergi...
sampai2 sana dia ckp baju awk belum jahit lg...
kelam kabut dia ambil baju n jahit ...
dah la ak bengang kat ortopedik td....
kat cn baju plok x siap...
ak betol2 kecewa dgn kakitangan HSNZ...
temujanji seterusnya ditetapkan pada 6/9/2010...
ak harap lepas nie x de masalah seperti nie lagi....


nie pembedahan plastik n baju untuk menekan parut agar tidak timbul...


p/s: kepada nurse n bakal2 nurse,bila kerja nanti biar profesional ok !!!...


22 July 2010

..:LIVERPOOL FC:..








team ak lam EPL ialah liverpol FC

Squad






15 Aug 2010Barclays Premier LeagueArsenalH16:00
23 Aug 2010Barclays Premier LeagueMan CityA20:00
28 Aug 2010Barclays Premier LeagueWBAH15:00
September 2010
12 Sep 2010Barclays Premier LeagueBirminghamA16:00
19 Sep 2010Barclays Premier LeagueMan UnitedA13:30
25 Sep 2010Barclays Premier LeagueSunderlandH15:00
October 2010
2 Oct 2010Barclays Premier LeagueBlackpoolH15:00
17 Oct 2010Barclays Premier LeagueEvertonA13:30
23 Oct 2010Barclays Premier LeagueBlackburnH15:00
31 Oct 2010Barclays Premier LeagueBoltonA13:30
November 2010
7 Nov 2010Barclays Premier LeagueChelseaH16:00
10 Nov 2010Barclays Premier LeagueWiganA19:45
13 Nov 2010Barclays Premier LeagueStoke CityA17:30
20 Nov 2010Barclays Premier LeagueWest HamH17:30
28 Nov 2010Barclays Premier LeagueTottenhamA16:00
December 2010
4 Dec 2010Barclays Premier LeagueVillaH15:00
11 Dec 2010Barclays Premier LeagueN'castleA15:00
18 Dec 2010Barclays Premier LeagueFulhamH15:00
26 Dec 2010Barclays Premier LeagueBlackpoolA15:00
28 Dec 2010Barclays Premier LeagueWolvesH15:00
January 2011
1 Jan 2011Barclays Premier LeagueBoltonH15:00
5 Jan 2011Barclays Premier LeagueBlackburnA20:00
15 Jan 2011Barclays Premier LeagueEvertonH15:00
22 Jan 2011Barclays Premier LeagueWolvesA15:00
February 2011
2 Feb 2011Barclays Premier LeagueStoke CityH20:00
5 Feb 2011Barclays Premier LeagueChelseaA15:00
12 Feb 2011Barclays Premier LeagueWiganH15:00
26 Feb 2011Barclays Premier LeagueWest HamA15:00
March 2011
5 Mar 2011Barclays Premier LeagueMan UnitedH15:00
19 Mar 2011Barclays Premier LeagueSunderlandA15:00
April 2011
2 Apr 2011Barclays Premier LeagueWBAA15:00
10 Apr 2011Barclays Premier LeagueMan CityH15:00
16 Apr 2011Barclays Premier LeagueArsenalA15:00
23 Apr 2011Barclays Premier LeagueBirminghamH15:00
30 Apr 2011Barclays Premier LeagueN'castleH15:00
May 2011
7 May 2011Barclays Premier LeagueFulhamA15:00
15 May 2011Barclays Premier LeagueTottenhamH15:00
22 May 2011Barclays Premier LeagueVillaA16:00
There was an error in this gadget