Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

25 March 2012

aku,abah dan tok ayah

assalamualaikummm....
teringat kan abah n tok ayah..
al-fatihah untuk tok ayah yang  telah lama meniggal dunia..
seingat aku time tu aku f5..2006 la kan....


-nije-

18 March 2012

kelebihan bacaan ayat kursi

assalamualaikum......
ayat kursi :
-baca saat keluar rumah ,70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.
-baca saat masuk rumah,kemiskinan tidak akan mamasuki rumahmu.
-baca setelah berwudhu,darjatmu akan dinaikkan 70tingkat
-baca pada saat tidur,malaikat akan menjagamu sepanjang malam.
-baca setelah solat,maka jarak antara kamu dan syurga hanya kematian.


sampaikan kepada orang lain


maka ini adalah sedekah jariah
dan pada setiap orang yang mengamalkan
kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat.


-nije- 

14 March 2012

pandangan mata+akal+nafsu..pandangan hati itulah yang hakiki.

"Pandangan mata selalu menipu "

"Pandangan akal selalu tersalah "
-sumber-

" Pandangan nafsu selalu melulu "
-sumber-

" Pandangan hati itulah yang hakiki "
-sumber-

"Pandangan mata selalu menipu. Pandangan akal selalu tersalah.
 Pandangan nafsu selalu melulu
Pandangan hati itulah yang hakiki, jika lahirnya dari   iman dan taqwa.
credit to awk



p/s: tahniah kepada membe yang dah kahwin,makan pakai dah ada org jaga..jadilah suami terbaik kepada isterimu kerana itu adalah jodoh yang telah ditentukan.

-nije-

12 March 2012

pertandingan memancing terbuka ump 2012

assalamualaikum...
lama x update status,haha...kuat sangat g ngail kot..
aku leni duk kat umah sewa dekat ngan sungai ..
leh dikatekan 3 kali seminggu la g ngail..
macam jenis dapat ikan..udang pon ader...
patin,sembilang...gelama n duri  x yah cakap la...
selalu dapat..
guna impan udang kot...
kene ejas tukor umpan lain la plok lepas ni...
baru la dapt ikan ganas...
siakap ke,lampan ke...baru best..
lagipon dak2 umah sewa aku nie ramai yang suke pergi mancing...
sebenarnya aku tulis entry nie nak mewarwarkan ..pasal mende kat bawah ni...

pertandingan memancing terbuka ump 2012
tgok hadiah dah terbeliak mata...15k beb..
kepada kaki2 pancing sebelah pantai timur moh join pertandingan ni..
butir selanjutnya leh tgk pada picture tu...
aku ingat nak masuk gak..
tp dah jadi urusetia..hehe..
sejak sambung degree nie,1st time ak join xtvt yang dianjurkan ump..
join pon sebab ak ni memamg minat giler...
bereh2 aku nak g niaga lak...
nak buang suara laung kuat2 kat block d kk5...haha
mlm ni baru nak start balik bisnes...
dah minggu kelima baru nak start...
bereh2..

p/s:gg geraham sakit dah 2 kali g jumpa doc,tp still x leh cabut...-nije-

10 March 2012

sampah memenuhi pesisir pantai kuala pahang,(PEKAN)

 

assalamualaikum...
comel kan matahari terbit.tapi sayang kawasan sekitarnya dipenuhi sampah.
tujuan tulis entry kali ni adalah nak membuka mata pihak2 yang berwajib di kawasan kuala pahang,pekan,pahang darul makmur.
sejak tinggal di kuala pahang ni boleh dikatekan waktu2 free selalu la ke pantai . pergi jogging n santai2 ngan membe2..aper yang nak ditekankan adalah kawasan pesisir pantai kuala pahang sangat kotor.dengan dipenuhi sampah sarap.dengan botol2 kaca pecah.
aku disini sangat2 berharap pihak berwajib sila la wat tindakan sepatutnya.
ni cadangan aku je la suruh je student  PLKN,IKM n terutama mahasiswa UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG. datang dan bersihkan kawasan ini.

 






 




 








 

























 
-nije-
There was an error in this gadget