Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

27 September 2010

minggu nie bnyak ngat keje...

hermmm...
minggu ke 10 doh nim...
makin bayok keje kene wat...
untuk minggu nie blambok doh...

28/9- ada temujanji ngan doctor kat htaa kul 9 pagi..
28/9- kene pergi mahkamah pasal xcdnt(hujah) kul 2.30ptg...
29/9-kene ator keje academic report wrating..en musab kul 9pagi-11pagi...
29/9-ada jamuan hari raya kat pekan...
29/9-ada test digital ag,chapter 1-chapter4,8mlm..puan nurlina
30/9-ada kuiz eng.math 3 plok...chapter 4 je,vector..I.J.K..cik rahimah

tu dop pikir pasal assingment arab ag...
arab ag berat kene pikir pasal muzik negara jordan..
nok present gane tau..
nyanyi bahasa arab doh wase..
baihaqi yang baik hati...

pastu baru bleh berhujung minggu plok..
perkara yang ditunggu2...
huhuhu



24 September 2010

mahkamah lagi

hari ini pkul 8 pagi dah ada kat bandar kuantan..
pagi tu...
jalan bapok sibuk..
naik mutor x der hal mencilok jer keje..
kes xcdnt belum selesai lagi...
dop tahu la bile nok selesai..
suh datang pkul 8.30pg...
tapi ....
pkul 9 pagi baru masuk mahakamah...
arini 3 org saksi datang..
sebelum nie ak sorang jerkkk...
saksi pertama dipanggil...
nama dia syam..
bertugas sbg jurugambar kat ipd kuantan..
dia la yang gambar ak time xcdnt aritu...
berpakaian lengkap ngan baju polis trafic tapi...
masuk dalam tu no plat motor ak pon dia x ingat...
siap tulis ditangan tu...
saksi kedua kak meggi...
x tau la knapa nama dia kak maggi...
umur 39 tahun...
pengalaman bawa kereta 10tahun..
aku baru 4tahun ada lesen..
woww lama dari aku tu...
tapi masuk simpang x reti nak bagi signal...
buat report polis tapi dalam report tidak pula ckp bagi signal..
time dalam mahkamah tu la baru sibuk nak bgtau yang saya bg signal..
tau la bnyk bnder nk ckp..
tapi ckap tu slow2 la...
hakim nk catat...
inspektor nk catat...
peguam aku nk catat...
n ak nk dengar..
haha...
kak maggi nie jenis yang banyak ckp...
sekali kene sound ngan inspektor baru senyap...
jawab soklan yang ditanya la....
aper kes ko nak cter blake...
org suh jawab..
yea atau tidak...
pasti atau x pasti...
setuju atau x setuju..
tu jela ..
x yah nak sibuk bercrita...
semua org dalam mahkamah da tau cerita...
just nk nk ambik kepastian dari puan maggi jer la...
pastu saksi ketiga..

to be continue....

hehe

ok2..
ak nk sambung balik...
aritu ader kerja sket..
x dapat nak habiskan...
saksi ke-3..
sarjan hamdan..
umur 45tahun...
bertugas sbg penyiasat 10bulan..
kata peguam ak...
sarjan masih baru...
patot la...
ak pon x tau la sarjan nie..
macam keterangan berpihak kepada puan maggi jer..
dah lah bagi keterangan salah...
keterangan aku n puan maggi dikatakan diambil pada hari yang sama...
tipu lah...
jangan jadi b***h...
keterangan ak diambil 12hari selepas xcdnt la sarjan...
bukan hari kejadiaan...
ak kan kat hospital...
meggelabah x tentu pasal tu kenapa....
walhal,sebelum mahkamah menyoal...
sarjan kan dah angkat sumpah...
saya dengan hati yang suci lagi tu...
hahaha...
dah hampir 2 jam kes nu dibicara...
dan hakim memberi tarikh yang baru...
28/9 nie plak..
kes nie ditunda lagi...
bila la nak selesai yea...
ak nie da penat nak bgtau lecture...
sem nie ponteng je kerja...
huhuhuhu.....


23 September 2010

tempat kegemaran hafis..haha



















saman polis


herm tadi sebelum pergi kelas aku check saman polis ...
rupa-rupanya ak kene saman...
RM300 tu...
huhuh....

22 September 2010

pergi kelas analog dapat duit raya


MOHD HISYAM BIN MOHD ARIFF






tadi pergi kelas analog memang best...
lecture analog aku bagi duit raya kepada 9 orang yang bernasib baik..
tapi aku tidak bernasib baik lor...
en hisyam suruh kami tulis nama kat satu kertas..
dan kertas tu dilipat digulung kecik..
dan dimasukkan ke dalam satu bekas...
dan org yang bertuah akan dapat duit raya..
hanya terdapat 9 ang pau..
yang paling best untuk dapatkan angpau yang bernilai RM50.oo
banyak tu...
untuk 8 cabutan pertama ang pau dalam RM5.00 ke RM10.00..
untuk dapatkan angpau yg bernilai 5o.oo..
5 cabutan dibuat dan nama diabaca...
dan 5 nama tadi dilipat balik dan diletakkan balik dalam satu bekas...
dan hanya 2 cabutan dibuat...
dan 2 org tersebut dipangil ke depan..
untuk menentukan sape yg dapt ..
satu permainan di buat..
nama permainan tu ooo zuuhh..
haha...
dan akhirnya jalilah yang menang...
tahniah jalilah...







21 September 2010

proses penghantaran dokumen ptptn






kepada kawan2 yang belum hantar tu bersabar la yea..
esok ada lagi..
potong2 q tu da biasa la..
sabar aida eak..
esok pergi pagi2 ok..
insyaalah...
klu demam pegi la klinik..
klinik free...

19 September 2010

bakar lemang





There was an error in this gadget