Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

24 January 2011

Delete gambar lambang /bendera zionis Israel dalam PC masing2.




hari nie langsung x der kelas...

happy jugak lah...

boleh wat proposal untuk projek autotronik..

25/1 kene submit..

semua dah ada..cuma nak edit2 jer..


yang sebenarnya nije nak bagitau kat korang yang semua pc di seluruh dunia

terdapat gambar lambang/bendera zionis israel


Buka komputer/laptop anda pada direktori

CProgram Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10,

cari gambar bernama J0285926 .

Anda akan temukan gambar Lambang/bendera zionis Israel lengkap

(persis dengan warna aslinya) dengan lilin (sarana ibadah mereka).

HAPUSKAN ! Gambar tersebut ada disemua PC di seluruh dunia.

SEBARKAN SEMAMPUNYA.


-nije-

23 January 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !


assalamualaikum...
tadi bukak blog cik dla..
dia joint contest pic hitam putih paling cool..
nije pon nak join gak lah..
klu korang nak joint pon boleh..
nak tau syarat2 klik disini...
nije meletakkan harapan kat pic nie...

vvvvvvv
vvvvv
vvv
vv
v




klu nije menang nije nak

makan ikan bakar petai kat tanjung lumpur
+
jersey liverpol (standart charted)

nije nak tag 5 org..


16 January 2011

bantulah mereka yang dalam kesusahan


1




2




3



tadi aku ade terbace entri pasal Adik Hairuman. aku bace kat sini -->bantulah mereka yang dalam kesusahan.

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

menistis air mate tengok famili yg dalam kesusahan nie.. tolong lew bantu diaorang tak kire parti ape pun beb.. please.. Bantulah Adik Hairuman

"Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak keempat daripa 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan O...KU.

Kini hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit.

adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan...

Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.

Disini saya sertakan nombor telefon Kakak Hairuman 0183807867 -Maryuni Bt Miskon

No Akaun :162030632448 Maybank

Alamat: no 28 jln desa mawar 2/11,seksyen 2,tmn desa mawar 45500 tanjong karang,selangor

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

aku copy dari blog junior ak (mahirah mazlam). . kesian sangat. wahai blogger2 semua, mari samasama kita tolong Adik Hairuman. Kalau masing-masing buat satu entri pasal Adik Hairuman, aku rasa bagus jugak.
melihat keadaan beliau sebegitu rupa teringat semasa kejadian xcdent 22/4/2010 jalan sungai isap damai .bahagian belakang aku melecur terkene exzoz nissan x-trail cbv 4567..
mari lah kita doakan agar beliau cepat sembuh..

Doa ketika menziarahi orang sakit


Tidak mengapa, semoga penyakit ini membersihkan dosamu, insyaAllah.



Aku memohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan Arasy yang agung, supaya menyembuhkan engkau.

"Tiada seorang muslim yang menziarahi orang sakit yang belum sampai ajalnya, kemudian membaca doa ini tujuh kali nescaya disembuhkan penyakitnya itu." At-Tarmizi & Abu Daud.

-nije-

dua pemahaman berbeza


"nasi goreng pataya"




"nasi goreng ratna"

malam tadi ak ngan housemate kuar makan..
area gambang nie jer.
pelayan kedai makan tu tanya order.
member ak cakap la nasi bajet.
dalam 15 minit menuggu.
pelayan pon hantar makanan.
yang pelik nasi goreng pataya yang datang.
kami x order pon nasi goreng pataya .
kami dah gelak kerana makanan silap hantar..
pelayan tu pon gelak jugak.
kami pelik seketika knapa minah nie gelak plak.
dah la silap hantar makanan.
rupanya dia gelak kerana bekas sup kosong x de sup.
yang ada hanyalah daun sup ngan bawang goreng.
pastu baru la kami perasan tentang sup kosong tu.
member ak x kisah dia makan je,nasi goreng pataya pon x pe.
bagi ak kat kedai nie nasi goreng cendawan la paling best.
tapi cendawan habis,musim2 hujan pon boleh habis..hi2
ak pon order nasi goreng ratna.
boleh tahan gak la..
air paling best kat sini milo ais.
nama kedai nie ak x tau nama apa,kitaorang pangil "kedai mak sebelum petronas" jer.
selalu gak la makan kat sini,makanan dia best,murah,banyak n
ade anak cute baru F4 ..
hahaha


14 January 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'



  1. Letak header blog BEN ASHAARI (setle)
  2. Tajuk : BLOGGER GEGARKAN 'U' dan linkkan ke entri ini (setle)
  3. Sila lengkapkan ..(setle)
    1. Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ?
      *universiti malaysia pahang
      *ijazah sarjana muda kejuruteraan elektrik (elektronik)
      *tahun 2
    2. Asal mana ? Umur ?
      *setiu,terengganu
      *22 tahun dah upernya ak..x pasan
    3. Kenapa amik jurusan itu ?
      *minat la,dari kecik ag suke ngan letrik..kecik2 dulu rosakkan radio abah,sampai sekarang abah merunggut +_sindir,dia kate ak cari DJ dalam tu,bukak3 tapi x der pon..heran camner boleh kluar suara dari radio tu..
    4. Cita cita .
      *ak nak sempurnakan hidup ak cepat2..hua3


hoho..klu korang nak joint segment ni boleh la klik disini ben ashaari

-nije-

09 January 2011

laptop acer aspire 4520




assalamualaikum..sape nak beli laptop 2nd..
sape2 nk khabar2 kan lah kat member2

Item:
Laptop Acer Aspire 4520

Price:
RM900

Package:

Laptop, Adapter, Batery, CD Driver, Laptop Bag,multimedia speaker system,coolingfan
3D optical m0use
**for manuals and guide book, i will give it to u if i can find it. Forgot already where did i put it

Item Specs & Description:
AMD Turion 64x2 2.0Ghz
Ram 1GB DDR2 (upgrade from 512MB)
Harddisk 120GB
14″ Display Widescreen
Nvidia Geforce 7000M
Built In Wireless + Webcam
4 USB Slot
DVD-RW
Batery last 1hour ++

Warranty & Usage:
no warranty

Dealing method:
Cash On Delivery (COD) at ump,kpm,kptm kuantan,kmph,kolej komuniti,uiam cawangan kuantan,ikip,kipsas,polisas,uitm cawangan kuantan,polisas senang kata kuantan lah..

contact:-
facebook:nizam
no phone:014-8068928 (celcom)
email:mohdsaifulnizamsaid@gmail.com
skype:nizam_technic




-nije-

03 January 2011

Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway


salam semua..
esok bermulanya sesi perkuliahan bagi sesi 2010/2011..
dalam duk blogwalking terjumpa blog encik izamir ridzwan..
yang menarik kat blog nie terdapat satu contest..
syarat-syarat nak joint contest nie cukup mudahh..
nak joint gak ke? klik disini..
disini ak mau tag 4 rakan blog ak..
mereka yang terpilih ialah...


harap2 aku dapat boleh la ak wat copy slide2 dari lecture..
hua3...

-nije-

01 January 2011

cara mengigatkan orang yang tersayang



tau x macammane cara nak mengingati orang yang

tersayang??


Ape??

X tahu?

Biar btol, biar btol3???

X kan x
thu kot...

Nak thu cmne??

Snang jew..

.
.
.
.

^
^
^
^^^
^^^^
^^^^^
^^^^^^
^^^^^^^
^^^^^^^^
^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^
^^^^^NIJE^^^^
^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^
^^^^^^^^
^^^^^^^
^^^^^^
^^^^^
^^^^
^^^
^^
^
.
.
.



Pakailah topi keledar..

ingatlah org tersayang di tahun
baru ini...









berhati-hati di jalan raya..







jangan sia-siakan usia muda...





cetusan idea MAT OTAI

-nije-
There was an error in this gadget