Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

31 May 2011

pengikut ke 200





yeeehaa...

blog aku dah mencecah 200 org pengikut...

entry kali nie ak wat khusus untuk blogger bertuah nie...

korang nak kenal x sape dia...

dia ialah atikah nadzari...

student lagi kat uum~ uniersiti utara malaysia..

dia study lam kos bachelor of banking..

korang boleh la folow dia yea http://naklempang.blogspot.com/

nak add kat skype pon boleh nama kat skype : teaqarh(Skype)

eh..eh...lupe lak datail nie ambik kat FB dia...

add la dia kat atiqahnadzari


Atiqah Nadzari



-nije-

salleh yaakob cukup kan koata




" Islam mengharuskan poligami. Justeru, lelaki yang berkemampuan boleh berkahwin lebih daripada satu."


mesti gurls kat luar sana x suke berpoligami kan...
ilek la der...dah mampu,pe salahnya...dah dia rasa dirinya dapat bagi makan minum,pakaian,rumah,tempat tidur dan nafkah..
heeeeee....


ape2 pon tahniah buat pasangan ini..
salleh yaakob pengacara dan pelawak...
selamat diijabkabul dengan samihah sheikh ali..
isteri salleh yaakob nie masih belajar lagi ..













pic from sinar fm

p/s: abg salleh ,lepas nie x leh nak mengatai da la..dah cukup koata tu...heee

P/s: aku nie satu isteri pon belum ade,kene minta tips ngan abg salleh nie...heee



tag: salleh yaakob kahwin lagi,sanggup poligami,poligami dalam islam,isteri baru salleh yaakob,salleh yaakob cukup kan koata,
-nije-

29 May 2011

barcalona 3 - 1 mancester united






wowwwwwww....penuh jati diri n food court....
depa wat pa nie...sapai penuh,meja kerusi,parking penuh...
walhal da dtg awl....semalam final champions league antara barcalona vs mancester united...
semestinya peminat bola sepak tidak melepaskan peluang menyaksikan 2 kelab gegasi dunia ini beraksi..game start jam 2.45pagi (malaysia)...dalam pukul 2.30 pagi...
aku kluar dalam pukul 2.30...
game semalam memang best,dengan serangan bertali arus oleh team barcalona...pada minit ke 27 pedro mengamatkan suasana dengan mendahului 1 gol di depan,riuh rendah jati diri senyap fan mu..hahaha....dan pada minit ke 34 wayne rooney menyamakan kedudukan 1-1 sehingga tamat separh masa pertama...
pada separuh masa ke dua lionel messi menjaringkan gol pada minit54...messi merembat deras dari luar kotak penalti,pada minit ke 69 david villa meranapkan harapan mu apabila menjaringkan gol,berslona mendahului dengan 3-1....
kebangkitan man u sudah terlambat dengan memasukkan nani,dan mengeluarkan valensia...
victor valdes mendapat kad kuning kerana melengah-lengahkan permainan...
aper yang menakjubkan ketiga-tiga striker barcalona menjaringkan gol pedro,messi n d.villa...
visel penamat dibunyikn pemain barcalona bergembira dengan kemenagan 3 kali menjuarai piala liga juara-juara...

pendapat aku je la nie...

pemain terbaik:messi
gol tercantik:david villa

tag:barcalona menjuari piala liga juara-juara 2011,barcalona 3-1 mancester united,juara piala liga juara-juara 2011,kekecewaan mancester united,barcalona menang lagi,team barcalona,team mancester united,3 striker barcalona score,gol tercantik david villa
YNWA
























-nije-

28 May 2011

1ST GIVEAWAY 2011






TARIKH TUTUP : 12 JUN 2011

Hadiahnyer...ermm survenior dari Langkawi and Kelantan/Terengganu

Syarat-syaratnyer:

1.) jadi follower www.nafizah-24.blogspot.com
2.) copy and paste gambar di atas kat korang punyer blog
3.) and last, komen berserta nama, id follower dan letak link ke sini

mudah kan..
so, 1,2,3..mula..


klu nak join klik disini

20 May 2011

pengalaman 1st time interview PPLV J29

lagu system of a down (B.Y.O.B)..membingitkan suasana di pagi hari...
tgok jam kul 5 pagi ...dengan bersemangatnya ak bangun terus pergi mandi...
lepas mandi ambil kekuatan dengan membaca surah yasin..
lepas tu baru pergi sarapan..
lepas sarapan solat subuh..
lepas solat terus bertolak ke bukit aman..
sdara ak keje kul 8 pagi,kata dia klu g lewat jalan jem teruk...
merempuh 2 tol..
dari port klang nak menuju ke bukit aman,
tempat ak interview dekat jer ngan bukit aman tu...
sampai di bukit aman dalam pkul 7pagi..
sdara ak ajak pergi office dia dulu..
pergh masuk bukit aman aku arini...
bukan senang nak masuk sana...
dalam setengah jam camtu sdara ak hantar aku kat pusat temuduga jalan cenderasari,kl.
tipu la klu ak cakap x berdebar...
sampai2 kat sana dah ad 5 org duk kat dalam bilik tetamu time tu baru pukul 7.40pagi dah ramai yg datang..
tunggu punya tunggu abg gurd datang suh naik atas..
hohohoho..ak org 1st naik...
dapat giliran no satu terus 5001... di bilik temuduga E..
lepas dapat nombor terus ke bilik E...
ting tong " 5001"..
giliran aku tu...
dengan bacaan bismillah...ak mengetuk pintu,bagi salam dan terus duduk...
2 org yg akan interview aku..
1st dia tanya ak kos apa...pointer aku bape?
lepas tu dia cakap "perkenalkan diri kamu"......
wahhh,selamat ak..dia tanya dalam BM ...
seronoklah aku menggoreng...bla..bla..bla....
pastu dia suh citer pasal latar belakang keluarga...
pastu dia tanya aku skang buat apa...
dengan selamber ak cakap,skang tengah toreh getah...
dia tanya balik..knapa x kerja dalam bidang kamu?...
susah kat kg saya ladang jer besar...ohohoho...
tgk alamat saya..ladang kampung bari...hehehehehe...
time tu org spa yang tanya...
lepas tu tecnicion ak rasa kat sebelah..
pakai kopiah,berjanggut...
dia tanya aku pasal elektronik..
dia ckap awak banyak duk bercerita mengenai elektrik..saya nk tahu mengenai elektronik..
yea la nak wat camner ak pon LI kat kilang,duk jaga distribution board,motor2,aku duk citer la pasal single phase,three phase...
haha..
pastu ak cerita pasal pneumatic,electropneumatic,sensor2,programming skit..
bajet ingat semua...
pastu dia tanya mengenai RLC....
ak ingat 2 je r dngn c je..l ak x ingat..
nie yg pasif...ohohhoho
R-resistor
L-inductive
C-capacitor

pastu dia suh sebut alat2 pengukuran...
ak dapat jawab multimeter,ossiloscop...
dia ckp lagi2...x kan tu jer...
ak dah tension dah dia nk lagi..
ak ckp jer dah x tahu dah....hohohoh

pastu dia ckp sy nak tgk awak punya bi, dia tanya aku...'what your hobby'?
hahha...
ak kbor my hobby is fishing...bla,bla...
n another hobby is surf internet... i have blog my link blog is bla..bla..bla...
adoyai...nasib baik lancar jer (SHELL VSX)...ya allah....huhhh
pastu di tanya mengenai bidang kerja nie,yg ni ak dah baca senang je la jawab..
pastu dia kate kat malaysia nie bnyak ilp,adtec,ikbn,jmti...sanggup kah kamu sekiranya dihantar ke sabah dan serawak?
yes saya sanggup....hahahaha..saje wat sedap,tapi dalam hati sape nok g alik nung,jauh ngan family....

ok,terima kasih..hohohoho

tapi ak x puas hati,sebab dia x tanya pasal isu semasa,pasal ekonomi negara,pasal malaysia...
ak duk stdy yg tu...tgk2 dia duk tanya pasal aku belajar jer bnyak..hadoyaiiiiiiii..

pakaian aku aritu baju kemeja lengan panjang kaler biru muda,biru ceroh nok keputih gtu,biru cream..seluar hitam,kasut hitam,tali leher pon hitam (ganu punya)..haha

ak masuk dalam pukul 8 pagi selesai dalam kul 8.35....ak rasa sekejap jer...
rasa nak interview sekali lagi,ak x prepare mane...
klu ada rezeki ak kerja,klu x der...ak teruskan dengan dgree aku nie....
aku letak dalam 30% je la keberangkalian aku akan dipilih...
nok wat rgane pagil interview 63 org,kekosongan 3 org...10 org simpanan...
hadoiiiiiiiiii...




Penolong Pegawai Latihan Vokasional Gred J29
Kumpulan: Sokongan
Kem/Jab: Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam
Tempat Bertugas:
a) Kementerian Sumber Manusia
i. Institut Latihan Perindustrian (ILP)
ii. Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC)
iii. Institut Teknikal Jepun-Malaysia (JMTI)
b) Kementerian Belia dan Sukan
i. Institut Kemahiran Belia Negara(IKBN)
Jadual Gaji:
P1T1 RM1549.40 - P1T21 RM3046.80
P2T1 RM1620.49 - P2T21 RM3241.91
P3T1 RM1694.60 - P3T21 RM3430.90
Syarat Lantikan:
i.Diploma dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh kerajaan dalam bidang berkaitan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
ii.lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Senarai Tugas:
i.Mengendalikan dan menyediakan latihan termasuk menyediakan pelan mengajar, kertas penerangan, kertas kerja, kertas tugas dan alat-alat bantuan mengajar serta memastikan pencapaian kemahiran oleh pelatih-pelatih, mengajar dalam amali dan teori.
ii.Mengawas pengajar-pengajar dan pelatih semasa di bengkel seperti dari segi kebersihan, keselamatan dalam penggunaan alat-alat dan perkakas serta berdisiplin semasa latihan..
iii.Menyelenggara keperluan bahan-bahan ujian.
iv.Menyelia dan mengurus semua ujian-ujian dan menyelia laporan-laporan kemajuan dan ujian-ujian pelatih.
v.Menyelia semua hal ehwal latihan yang berkenaan dengan ketukangan termasuk keselamatan bengkel, kebersihan dan kerosakannya.
vi.Bertanggungjawab di atas penyediaan inventori dan keluar masuk bagi semua barang-barang di bawah kawalan.
vii.Merancang penyusunan mesin-mesin dan alat-alat perkakasan di bahagian-bahagian di bawah jagaannya.
viii.Mengesyor pembelian alat-alat baru supaya mutu latihan dikemaskini.
ix.Merancang pembahagian tugas-tugas dan jadual minggu mengikut program latihan pelatih di kalangan pengajar di bawah penyeliaannya.
x.Merancang dan membuat permohonan bekalan bahan-bahan di bengkel berdasarkan latihan dan mengemukakan kepada Ketua Bahagian.
xi.Menjalankan tugas-tugas lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.

-nije-

18 May 2011

PEN. PEG. LATIHAN VOKASIONAL GRED J29 (KEJ.ELEKTRONIK(ELEKTRONIK INDUSTRI))




esok ak ader interview pen.peg.latihan vokasional (PPLV) gred J29...
aku isi borang spa selepas tamat diploma tahun lepas..
syukur alhamdullillah selepas setahun aku di panggil interview...
alamat tempat ak interview..

biLIK TEMU DUGA
SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA
JALAN CENDERASARI
50520 KUALA LUMPUR

minta2 ak dapat jawab semua soklan yang ditanya..

"la takhaf wala tahzan inna'lahamaana"

insyaallah bulihnya..

tag: doa sebelum interview,dipanggil interview,PEN. PEG. LATIHAN VOKASIONAL GRED J29 (KEJ.ELEKTRONIK(ELEKTRONIK INDUSTRI)) ,

-nije-

10 May 2011

jawatan kosong

nananaritaaaa...

ganu hujan nok noreh getoh dop leh..

batang getoh basoh...

kene cari keje lain klu gini tiap2 ari...

ad keje2 kosong dop..?

dop kire la keje mende pon...

asal keje dop langgor undang2 n halal untuk dibuat makang..

hello2 ke ambe...

o14-8068926 - nije
There was an error in this gadget