Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

21 February 2013

Rawang Burger Bakar cawangan gong badak (owner dinie)


alhamdullillah..

member time skoloh teknik dulu lening bukok kedai burger.

terbaik la ak sebagai saing respect 

terhadap usaha dia.aku pnah g try makan ngan adik2 aku sdap ngat adik smpai x habis.

siap bungkus wat balik lagi.

ak g makan kat cawangan batu buruk time tu.

mlm nie pembukaan cawangan baru dan dinie nok v 50% potongan harga.

klu ada ditganu laju je g,peluang bukan skali.nie ak start sem baru doh duk di ump pekan pahang. 

maaf la dinie ak dop leh g..lain kali ak free2 ak ajok saim family g makan keda mu...

selamat maju jaya.



nie bukti 50% potongan harga..haha


menu burger bakar


pelan lokasi rbb gong badak 

header fb boleh klik dibawah




Rawang Burger Bakar Gong Badak




nie burger burgumbira hok ak makan aritu


KLCC orr nie adik aku 2 orang makan tu pon x habis


KLCC orr nie adik aku 2 orang makan tu pon x habis

klu dop jupe cari bulih contact



dinie 0193921505

facebook: Muhammad Dinie


-nije-

20 February 2013

kemalangan di jalan jabor (air putih)

jumaat 15/02/2013.....ak kemalangan di jalan jabor dekat air putih ,kawasan tu bnyak binatang berkeliaran terutama lembuuuuuu (celaka tuan lembu).dalam perjalanan dari sungai tong setiu menuju ke pekan pahang ak xcdt di air putih dekat jabor sana.ak dgn 2 lg member ak.nasib baik kami bertiga x de cedera yang teruk,alhamdullillah bersyukur sangat.pada awalnya ak dah x nak lalu kot jabor tu tp x tau kenapa ak g lalu jagak ingat nak lalu kot pantai jer,dah nak ecdt nak wat camana klu nak berlaku lalu kot mane2 pon tetap akan berlaku.

kejadian berlaku dalam pukul 7.30mlm ,time tu ak dengar radio thr permata pantai timur,lepas je azan berkumandang aku terus melanggar lembbuuuu tu,serius ak mmg x nampak,break pun tidak,kete dah jadi macam motor scross.lepas laggr tu kerete berundur ke belakang,time tu tgh mendaki jalan samar2 nampak x nampak.time kete berundur tu kawan ak nie suruh  angkat handbreak!!!!!!!! angkat hand break!!!!!...cepat2 ak angkat hand break...huhu lembu tu mampos kat tgh2 jalan,kiranya lembu tu dah ader yang laggar la sebelum nie.tetapi x de org pon nak alihkan ketepi,lembu tu besar sangat,klu tarik 4 org pon x lepas lagi.

dalam keadaan hujan time maghrib ak kuar tgk kereta.ak x bagi kawan 2 org lagi tu kuar sebab kawan aku tu pompuan,ramai yang benti tanya cmane,ok ke,ak takut ad yang nak ambil kesempatan je,mana la tahu org tu baik ke jahat..
alhamdullillah tiada perkara yang yang tidak diingini berlaku....nasib baik la ad org kg kat situ datang menolong,dia call tow truck..ak tunggu tow truck dalam pukul 9malam baru sampai, dan kete ak dibawa ke shell muflis sebelah kiri kalau ke kuantan,kat sebelah shell mapos tu ad kedai makan..ak suh kwn 2 org nie pergi kat kedai tu.

check punya check enjin tiada masalah,radiator x bocor cuma CAP DISTRIBUTION yang pecah,sebab tu la enjin x leh nak start, salah satu cable dari plug ke cap distribution pecah.dia dah cuba cari ngan membe2 dia tp x jumpa,dia pon x de idea nk wat cmane,kami x tau nk tdo mane kalau dia x baiki,dia suggest aku suh pakai electronic CDI tapi barang tu mahal,dia nak cash RM270 aiyooo  pening ak dgr,duit bawa sratus lebih jah,ckp baiki dulu t sy bank in,dia x percaya,dia ckp bnyak kali dah kene..ak g jumpa mmbe 2 org lgi tanya sal duit cmne weh ad duit x,membe ak pon x de..klu gabung 3 pon x cukup lagi...huhhhhhhhhhh  ponin den..da la sorg ja laki,nk mntak tlg sape kat air putih nie,sorang pon x kenal,,,cmane nie ,dah la ak bawa anak pompuan org,klu laki ak tdor je lam kete..esok je repair ..pastu membe ak ni cal spupu dia yang duk kat paka suh datang bawa duit ak sembang punya sembang ngan sepupu dia ckp rosak cap tu,pastu sepupu dia suh mnta murah lg, ak g jumpa pomen tu balik ckp nk murah lg dia ckp x boleh dah pomen tu ckp x yah la pasang mnde tu (cdi), pomen tu ckp dia nak gam, call balik sepupu membe ak tu x yah dtg la..pomen tu ad solution lain pastu ak g jumpa pomen tu (abe lie air putih)

suh anak buahnya pergi beli gam gajah,cuba lekat kan dgn gam gajah tp x lekat,x tau la knapa.pastu dia call membe2 tanya pasal cap tu semua x de,yang ade pon yang 850,yang guna skru..yang aknya nie 660 guna clip.lam pukul 10 mlm pomen tu ckp dia nk balik nak repair kat umah,dia nak gam dengan gam 2 tan..gam yang kaler putih satu hitam satu tu...pastu cmpur la 2 tu...gam tu lagi kuat..

semasa dia balik ak pon ke kedai kat membe2 ak ,time tu game selangor vs kelantan x de mood langsung nak tgk kelantan ktgalan time tu 2-0..dalam pukul 12 mlm dia datang balik,dia pasang cap tu..alhamdullillah..enjin dapat dihidupkan...leganya dalam hati,bersyukur sangat2.sebelum xcdt ak sorg je kat depan ak suh membe 2org lagi duk kat belakang,sebab seat depan basah..time nk balik  kwn ak request nak duk depan ok la dia boleh tgk jalan klu ad ape2.ak bawa dalam 60km/jam huhuhu...slow giler..time nie ak n membe ak x solat ag,nak cari masjid kat mane area kuantan nie yang bukak g petronas x de surau,g airport da tutup,shell pon x de surau.sampai kat kuantan dalam pukul 2 pagi ekpon..last ak singgah kat masjid taman inderapura alhamdullillah masjid tu bukak.lepas solat masing lapar x makan lagi..g makan..lepas makan terus balik nak highway jalan kosong ak pecut sket ,membe ak runsing suh perlahankan sket...yela trauma la tu..ak pon drive mcm org baru naik kete jer...tgk lembu trus tringat kejadian tu..alhamdullillah dalam pukul 3pagi ak sampai kat ump pekan....

jom layan pic kete ...















yang kaler hitam tu gam 2 tan yang digam..tu la cap distribution klu nak kenal..


cap distribution



bumper depan


bumper proses nak pasang no plate


bengkel angah 




bengkel angah



alhamdullillah..kereta siap dibaikpulih



1.bumper RM70
2.signal kiri and kanan RM30
3.cap distribution RM 20
4.plate kete RM30
5.upah RM50
6.coolent RM22

kos di air putih
1.tow truck RM50
2.upah RM20

kesemuanya RM292....




kepok sdap



kepok ada org v...



jom ubah 


#mujurla barang kancil low cost

-nije-

06 February 2013

project sarjana muda (PSM) under construction

assalamualaikum...
 
alhamdullillah bersyukur  ke hadrat ilahi kerana aku dah nak masuk last semester. sekarang nie tengah cuti semester tapi ape kan daya ak x cuti pon kene datang ump masuk lab masuk workshop untuk mengcompletekan project sarjana muda aku nie..

agak menyedihkan la kan sebab x cuti,mengharapkan pengorbanan aku nie berhasil dan lulus dengan jayanya.aku pon x sangka sampai tahap nie aku stdy..dulu masa kecik2 x der impian pon nak masuk universiti tapi slow2 dengan masuk diploma dengan rayuan 2nd intake.member2 sambung degree ak apply,bersyukur juga lah sebab terus nasuk tahun 2,klu tahun satu amat memeritkan jua..bagi aku stdy degree amat memeritkan susah payah nyaris aku nak stop study.tp dengan sokongan family member2 ak teruskan study.

aku nie ape la sangat orang kampung,sekolah pon biasa2 ja.kampung ak dulu satu kelas 11 org  je.percaya x?aku masih ingat lagi kot member masa tahun 6 dulu.mat yie,fizi,mail,along,ipo,judin,mazni,azian,mek wa,rosnah ...main bola wakil sekolah semua main 7 sebelah haha..ak bukan nak bercerita pasal sekolah rendah tapi nak cerita pasal ak kene datang ump time cuti.

aku sebenarnya x tahu pon yang dekat workshop ump tu banyak kemudahan disediakan,cakap je nak apa semua ada,memang memudahkan kerja.kerja pon laju je siap.aku datang workshop nak buat panel sebenarnya.kat panel tu nak letak lcd,keybord,cpu, indicator lamp,voltmeter,ammeter,selector switch,bush button,emergency button and so on lah..

time aku tulis nie panel tu dah hampir nak siap tinggal nak buat pintu panel ja.nasib baik la aku berdua buat mende nie,klu sorang agak memenatkan. jom layan .....

















There was an error in this gadget