Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

31 December 2010

dah 21 tahun la...n dah nak masuk 2011 ke?





erm..28/12 dah genap umur ak 21 tahun..
dah boleh daftar mengundi pon..hahaha
ak nak ucap terima kasih kat family & member yang telah wish birthday ak..
kat phone,kat FB..
mekasih yea..
ingat jugak birthday ak..
dah nak hujung tahun baru lah tibe birthday ak..
tahun nie dah banyak mender berlaku terhadap diri ak..
aku praktikal (kilang isi sawit semambu)...
pengalaman excident sehingga 1 bulan terlantar kat hospital 22/4..
ak dapat sambung belajar ke peringkat ijazah ...
turun naik mahkamah huhhh..
hari konvokesyen diploma 9/10/10..
frustrated need to cry...(Dhad)...
aku harap agar perjalanan hidup aku terus dipermudahkan oleh allah s.w.t..
dan berharap aku terus menjadi anak yang soleh..
ya allah ya tuhanku...
ampunkanlah dosa ibu bapaku dan diriku...
kasihanilah kedua ibu bapa ku...
sepertimana mereka mengasihaniku...
ketika kecil dulu..amin



-nije-

11 December 2010

frustrated need to cry...:)

bile kite kecewa perlukah kita menangis,
setiap insan mesti pernah merasa kecewa,
macammana perasaan kamu jika cinta pertama kamu ditolak,
cinta tidak boleh dipaksa,
buat insan yang cintanya ditolak jangan terlalu kecewa .
dalam percintaan mesti terdapat dua keadaan sama ada cinta dibalas atau cinta tidak terbalas.
dalam mengejar cinta tidak semestinya apa yang dikejar akan dapat malahan kita perlulah menerima keputusan yang dibuat oleh sidia,
kerana itu adalah hak sidia untuk menirima atau menolak,
kita mestilah menjaga perhubungan dengan sidia walaupun sidia menolak,
jangan kerana sidia menolak cinta kamu,
kita bertindak luar biasa,walaupun penugguan yang terlalu lama sehingga memakan masa bertahun-tahun. cari yang lain la,
dunia nie bukannya sebesar padang bola sepak,
masih ramai yang lain.
kita janganlah memandang pada satu pintu yang sudah tertutup,
lihatlah juga pintu yang lain yang sudah terbuka.



30 November 2010

asmara lestary tv3







best giler drama asmara nie,tadi baru tadi baru habis episod 13..
kisah cinta antara asmara dengan melati terhalang apabila zaliya mengandung anak luar nikah apabila dia terlanjur dengan teman lelakinya raziq asmara. ayah zaliya terpaksa kahwinkan asmara dengan zaliya bagi menjaga maruah keluarga,asmara terpaksa bersetuju dan melupakan melati.terbaik arr asmara jadi suami dan berjaya mencintai zaliya...last sekali lakonan ayah zaliya berjaya apabila mengatakan zaliya mati walhal zaliya masih sakit kat hospital,so last sekali melati nngan asmara jugak...hempeh tertipu asmara ngan melati..

asmara- shaz jazle,
zaliya- faezah elai,
melati-faralyna,
raziq - nazim othman

pelakon:Faezah Elai, Shaz Jazle, Faralyna, Nazim Othman, Fiza Elite, Syed Ali, Rahim Jelani, Dian. P Ramlee, Mustapha Kamal dan Fauziah Nawi

klu korang nak donload citer nie pergi lah kat link nie yea..episod satu sampai 13 siap ngan sipnopsis ag..selamat menenton http://jiwang.tv/2010/11/24/asmara-episod-01-lestary/

22 November 2010

seminggu aku kat kampung








semangat aku balik kampung lepas habis final exam,balik hari raya aidiladha,last balik kampung time raya aidilfitri aritu arr.aku balik ngan din mace,1st time ak balik ngan din mace,janji ngan awok2 nok balik kul 8 pagi,tapi awok nie dop bangun2,ak wat keputusan tolok ngan mace je lah,ekpon janji kul 8,kul 8 stgh dop siap ag,x pe la ngan mace pon jadi,mace dop biasa balik ngan muto naik bus je,yea terasa jauh tu.4/5 jam atas moto,belom tolok sarapan lu kat kedai naper auu,ak makan nasi kerabu daging bakar ngan teh tarik,giler sedap nasi kerabu situ.lpas nie kene g plok,area kedai tu kat highway beloh kiri menuju ke kuale ganu,sebelum sapa simpang permatang badok orh,area2 bukit rangin,org biasa ngan kuantan tau arr tempat tu,standart klu balik ganu 10 yal je minyok,isi kat petronas gambang skali,pahtu isi kat mesra mall skali,aku breti skali je kat pantai rantau abang,sempadan dungun marang,mula ingat nok singgoh umah ita,msg2 ita yea dop balik ag,yea kene present micro-p.lam kul 1 tghari nok dekat2 zohor ak pon sapa la kat umah kakok mace,umoh kakok yea kat simpang alik kiri betol2 ngan masjid terapung,kuala ibai ke la kot,org ganu tau arr..1st time ak g umah kakok mace,siap jamu nasi ag,lpas2 mayang zohor n mkn nasi ak pon tolok terus ke sungai tong kampung ak la tu..lam 40minit gok nok bulih ke sapa sungai tong dari kuala ibai.sapa kat tepoh ak tgk langit biru gelap doh,tanda nok ujan orh,press rapat arr muto,takot kene ujan,nasib baik sapa2 umah hujan baru turun..huhhhh
sapa2 dumoh mcm biasa arr salam2,cium2 mok ayoh..adik2 ak tanya lalu wat balik laptop dop.sapa2 terus bukok laptop,adik2 ak nie standart sblum ak balik yea msg arr suh donlod lagu nie,suh donlod citer tu,maju molek adik2 aku,ak dulu dop tahu bnder pon,ak naok kedua ekpon,kakok pon lebih kurang ak,x per la adik2 aku jugok..ak duk dumoh layan ke sukan asia je kejean,tgk blake,dop kire sukan nape pon,rezak kali tgk bola sepak,malaysia lawan chine kene bahang 3-0,celake pengadil australia v 3 utir kad meroh ke sep2 malaysia,lam bnyak hok ak tgok game badminton sedey kali,dop leh sutir habuk pingat emas, ku keng kiat/tan bong heong..lee chong wei kaloh saje,leh perok je la..ak taip je name orh dop tahu betol saloh,haha.time duk rumoh rindu nok makan roti hot dog kafe ump ,per lagi pegi la cari bahan,best giler bleh dikata kan setiap pagi sbleum ke kelas ak akan makan bnder alah nie,wat diri lagi puah hati leh rendam roti lama2 lam telor tuh,ak nie leh dikatakan suker gak memasak,stakat goreng sayur,gulai2 dagin tu bleh je ak wat..haha ma keje ekpon ak la masok tghari,fmly ak makan jer,tu tandanya sedap la..


haha herm,duk umah dang lagi g ngail nie mmg hobi ak yak kecek ag suke giler memacing klu balik kampung mmg dop leh tgk masa terluang mmg g ngail arr,taboh2 adik ak leni besor doh kire bulih wat saing arr,dulu pon masa yea kecik ak ajok je yea g,leni adik ak pon jadi giler ke ngail...best wehhh,hanya kaki ngail je tau kenikmatan memancing walaupon x ley ikan..hahahaha.



raya aidiladha tahun nie dop brapa nok mnarik n dop brapa nok merioh kakok nge adik aku dop balik ekpon,awok2 yea dop abih lagi final exam..x pe la braya kat u masing la jaa n k.long weh...ag pon a.nik ngan a.cik pon x balik gop. ada 3 fmly je la,fmly ak,fmly teh na n fmly ayh teh..sep2 yea je la ada.mcm biasa arr pagi2 raya g mayang raya pahtu g kat org meleh lembu,tok ak ambik sebahagian dari 7 bahagian,ak g nulung2 gtu jer,bulih la be nok lapoh2 kulit ngan kerat2 daging,pahtu bagi 7 bahagian, raya ke dia g bukit payong ,besut..bukan bukit payong kuala ganu,g umah tok dara yea meleh kuba sekor,sdap mole daging kuba ,goreng,singam,sup semua bedap sampai pening kepala.haha





ak pon wat keputusan klu duk umah nie makn tdo je la keje,so lebih baik ak dtg ump cari kerja kat area2 gambang ni..on the way ak nak balik kuantan ,terdapat satu kemalangan di kg.BT 24 area sungai tong,baru 10minit ak naik motor dah berlaku kemalangan ak naik runsing la,ak nak gerak 200km lagi nie,kemalangan antara motor kris ngan proton saga,berdasarkan penglihatan dan keadaan kenderaan,penuggang motorsikal yang salah,dia nak memotong tetapi sebelah kanan terdapat kenderaan,terus berlaku kemalangan,ak tgok pnuggang motosikal tu budak sekolah,mungkin nak pergi kelas tambahan untuk exam SPM..sempat gak ak snap pic 2 keping hehe,so berhati- hati la dijalan raya ingat org tersayang,kita lalai sesaat mengakibat kan berjam2,berhari2,bertahun2 kita merana tu klu masih hidup,klu terus mninggal.ak dah rasa cammana tersikksanya xcdnt nie,sampai tulang peha ak hip post dislocation,




herm time bertolak ke kuantan ak sorang jer,dan sampai di kerteh baru berdua ngan member ak apih ganu,alhamdullillah kami selamat sampai di ump lam kul 12tghhari...jom cari kerja..yuhuuuuuuu-nije-

12 November 2010

semester 1 2010/2011 sudah tamat






nie lah lecture2 aku untuk sem nie..mekasih yea semua....best giler tau bila kluar dewan exam tadi,paper last analog electronic...


SHAH KHAIRUL FAIZUL BIN ILIAS BEE2912 - ENGINEERING LABORATORY III



RASHIDI BIN ABBAS UHS1011 - SOFT SKILLS I



MOHAMMAD BAIHAQI BIN HASNI UHF1141 - ARABIC FOR BEGINNERS



MOHAMMAD MUSAB BIN AZMAT ALI -UHL2332 - ACADEMIC REPORT WRITING



MOHD HISYAM BIN MOHD ARIFF BEE2213 - ANALOG ELECTRONICS I


NOOR LINA BINTI RAMLI BEE1213 - DIGITAL ELECTRONICS



RAHIMAH BINTI JUSOH@AWANG BET2543 - ENGINEERING MATHEMATICS III









-nije-

07 November 2010

part time job as a andaman


hermmm,kenapa la time study week,
kalau lepas final exam kan bagus..
nije!! ada job hujung minggu nie ,
ko nak ikut x..haish,
betol ke ..nak g ke x nak..
2 tiga kali fikir,aku memang suka part -time job nie...
ikut je lah...aku pon pergi la job tu
kerja yang aku perlu buat menghias dewan jubli perak at kuantan,jalan ke TC tus,sebelah kiri..
sempena perkahwinan rose & nahar (semoga berbahagia eak)...
pergi lepas solat jumaat sampai la lepas asar hari sabtu..
setelah di integral dan di kuasa dua kan cukup lah 28 jam aku buat kerja tu..
melalut pasal math plak..haha
runsing ngan final nie tau...
penat kot haha..
x per yang penting income masyukkkk..
sejuk je poket kan...
aku sebenarnya 1st time buat kerja nie,x pnah lagi tgok org kahwin sebegini meriah..
memang meriah giler...
tema yang dikehendaki ialah persandingan dalam taman...
camner nak wat tuhh..dengan kolam ikan atas stage,2 ekor angsa...
ikan berkeliaran dalam kolam..
basikal antik..
akar kayu berjuntai2,memang dasyat la...
korang tau x beli bunga rose hidup dah RM1oK...
herm ..biasa latuh anak datuk kan,mesti la nak wat meriah,ala2 artis gitu...
time majlis belangsung aku berada di back stage takut angsa tu berkeliaran..
tapi angsa tu macam faham je ape yang sedang berlangsung..
wiring2 kat atas stage aku yang buat , dari lighting back drop,sportlight,motor kolam ikan..
1st job yang ak paling suka...
korang mesti nak tgok pic2 yang aku ambil kan..
tapi sory la handset ak x bagi kerjasama yang sepenuhnya la..benci tol,kekadang menarik kekadang hancuss penghasilan gambar oleh C510 Sony Erikson...
jika ada sape2 yang berminat leh la contact
andaman passion tree
tel:+60321486862
mob:+60122357275
email:maziey75@yahoo.com

-nije--nije-





















There was an error in this gadget