Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

13 June 2011

LUAHAN PERASAAN KEMENANGAN DAN NIKMAT KEJUARAAN SETELAH DIPERLEKEHKAN BERTUBI-TUBI...GANU NNELANG!!!


-berkat doa seluruh rakyat, Terengganu berjaya menjadi JUARA...alhamdulillah..

-syukur ke hadrat ilahi atas kurniaan-Nya atas nikmat kejuaraan ini.

kene sutir mula2 senyap tupah,napok mcm dokleh nk wat mende2 doh..mase dok byok mane doh. 2,3 minit pah awok dier bahang gol ramai plok cabut kaki.fan klatang plok suruh awok2 ganu balik blake..KFCM plok bola slow jreba mcm save bola ronaldo. pahtu awok dier nok wat lambat2 mcm 5 minit tu skejap.dok sapa stgh minit g nk abes sedor2 bola duk dlm gol..glepor suke mcm menang doh..wakakaka.

selepas gol penyamaan itu masuk tanpa disedari sbb aku duk fokus ke player tranung hok blakg daudsu tu dua org,tunggu hok tu sumbat gol...last2 tgk2 bola masuk dlm jaring doh..glepor sukeang dan bersorak dan nopak.peluh mcm main futsal doh ase...masa tambahan plok ade 30 minit,tp fan ganu je hok duk sorrok..mungking disebabkan TRW (Terengganu Real Winner,eh salloh.) terlalu konpiden mng jadi mereka terdiam.pada awalnye mereka menyuruh Tranung buleh balik awal sedangkan mereka perlu sedar,bahawa bola boleh melintasi garisan gol dlm masa 1 saat shj.

kemudian masa tambahan berlangsung.mase tambahang tu Tranung menguasai 99.9 pratus permainan...player2 klatang abih gas doh,padahal baru tukor 2 org sbb injured (ataupun wat lolok injured)...penyokong Tranung terus bersorak dan lalang2 hok tubek awal tu masuk smula ke dlm stadium dgn mengatakan wat lolok g tandas.wakakkaa...penyokong2 terus bersemangat di kala fan klate diam membisu...sehinggalah gol kedua terengganu terhasil oleh nordin alias a.k.a dean..mase tu awok duk nopak blake,dok kire beso jalor kecik tuek,tue mude,laki puang pakak duk sorook blake kegembiraan...padahal game dok abes lagi...aku dok pasti minit ke brape Tranung wat gol pahtu g mitok video cam ngan GB (nama gelaran GSN) utk zoom dekat scoreboard..aku tgk ade 6 minit lagi...bagi aku dan pastinya tuk fan2 lain 6 minit tu mase yg sangat lame...Terengganu tidak bermain secara bertahan dan terus menyerang sambil memperkukuhkan bahagian pertahanan.Terengganu juga hampir menambahkan jaringan menerusi manaf mamat tapi di selamatkan oleh KFCM (keeper hok jreba time bola slow kopeh,utk melambatkan mase)...tetapi klate ade jugok nok serang sikit2,tp bola kemas didakapan SHARBINEE ALLAWEE hok tido terus lepas takap bola..hok tu mollek tu..wakakaka...2 kali sabi tido takap bola mcm takmboh bgun (hok ning bagus ning utk wat sakit ati fan klatang) (baru ye rase gane kite rase).

pahtu dok lame tu wisel penamat dibunyikan...time duk glepor2 blake tu kegembiraan aku tgk2 seat di seberang sane kosong doh kecuali ultras kelantan yg begitu setia bukan mcm hok lain.aku dok sedor penyokong lain balik doh sbb seat SNBJ sebahagiannya kaler meroh...jadi begitulah ceritanya...

ade lagi nok tamboh,tp mls doh nok taip.ehehe...nanti rajin aku wat hok baru..laporan lengkap.wakakaka...

[DIA KATE] [AKU JAWAB]

*sedak ye kate mkn telur penyu 3 butir aritu... (sedak kekoh sate kijang lagi..percume GELAS BESOR LAGI)

*hadiah untuk YDP Agong??? (bodo sangat g caye tu bakpe???sultan deme ade mari jgok..baik wi hadioh ke baginda sultan deme,ke gane?)

*pengadil wat lambat mase??? (sape suruh ade hok bodo g lepor ngecun???)

*napok sgt player dok perform?? (kene igt dlm main sukan,kejap kite perform kejap kite dok..main pentas final lain tahap debor...kalu dok caye mung main hok skoloh pun debor perut doh..eh,ke dok rajin main bola?kalu dok,dok soh cakak arh..wakakkaa)

*pasukan Tranung = none??? (none mung gitu,bute benor deme?wakakka)

*pengadil bayo??? (hok ning ye kot,sbb manaf kene bahang sokmo reff dok bui kad pun)

*TRW kaloh lwn pengadil. buke kaloh wn tganu.

peteh ganu peteh, pitih ngadil pitih (kalu klatang menang smlm agok2 tubek dok ayat ning?)

NING SKADOR TULISAN CORETAN DIRI AKU SDIRI...AKU RASE PUAH HATI MENANG SBB SBLM NING TRANUNG KALOH LAWAN KLATANG GAME LIGA SUPER 3-0 AKU MENERIMA KATA-KATA KEJIAN,PERLIAN DAN SEBAGAINYA...JADI NING AKU TUJUKAN KEPADA SESAPA HOK KATE KE AKU TU...

WALAUPUN YE MKN TELUR PENYU ARITU 3 BUTIR,KALI NING KITE MKN SATE KIJANG PAHTU PERCUMA GELAS BESOR SUTIR...

*kepada saing2 aku hok org klatang tu,jgn wase hati sbb aku hanya nok raikan kemenangan same hok mcm awok2 mu rai kemenangan jugok sblm ning...cume ning aku lebih2 sikit sbb ini bukan sahaja kemenangan,tp NIKMAT KEJUARAAN tu dirasai sebagai PENYOKONG bola sepak utk pasukan negeri aku sendiri

*BERIKANLAH AKU PELUANG INI,OKEY??HEHE..thanks!!

*HARAPAN AKU AGAR BOLA SEPAK DI MALAYSIA DAPAT BEBAS DRPD RASUAH AGAR PENYOKONG2 TIDAK TERTIPU SEPERTI PASUKAN2 TERTENTU...

*Terasa bahagia apabila melihat senyuman di wajah Tuanku Mizan Zainal Abidin apabila Terengganu menjadi juara.DAULAT TUANKU!!!

peteh ganu peteh,tranung mmg nnelang...TERUSKAN BERJUANG,KAMI BERSAMAMU.

p/s : tahniah juga utk Terengganu kerana berjaya menjadi JUARA SUKMA utk 3 kali berturut2..TAHNIAH DAN SYABAS!!!


hasi nukilan/luahan membe aku hamzi

tag:parok kelantan kene,ganu nelang,hebat ganu,tfw,terengganu fc winner,
-nije-

8 comments:

faRHa@miSS Vio said...

huhu..nice entry .. ^_^

nizam said said...

@farha ~ haha..tu arr pasal..baca hop nie wasaan mcm ge duk dalam stadium doh...bukan ambe tulis orh,hamzi tulis ambe share je...

❀Hanim_RosLan❀ said...

haha,..lawok ngak!tapi ade part hok dok paham,

hamzi said...

thanks boh!!

nizam said said...

@hanim ~ hop aner se dop paham...

@hamzi ~ bereh zi..mu mmg sedap

Tok Esah said...

hahaha, sedak ngulah sukang ni!!! hahaha

jaa64 said...

haha..mati2 aku igt mu tulis

freak_ladyz said...

cayalah ganu tbaek......:D
peteh ganu peteh...

There was an error in this gadget