Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

20 June 2011

DUKACITA


20/6/2011~ check result spa

~dukacita~

kene sambung study la jawabnya...

mungkin ader rezeki kat lain..





tag:check result spa,dukacita ,kene sambung study,suruhanjaya perkhidmatan awam

-nije-

17 June 2011

kilat guruh petir



sekarang nie kan cuaca x menentu jer...
asal ptg hujan jer..
klu hujan saja x pa lagi..
nie dengan kilat sana sini..
sehingga kebanyakan peralatan letrik rosak..
semalam 4 biji laptop member aku rosak disebab kan mende nie..
1 ada waranty 3 x der dah..
hurmmm,klu ada waranty pon klu hantar baiki mau 2,3 bulan mau siap...
yang peliknya,semua laptop yang rosak tu semua nya jenama ACER..
x bermutukah barangan nie...
huhu...
tension aku tengok membe ku yg kerosakan brg tu..
memang x leh hidup klu x der laptop...
haha betol x?
nak main fb,nak perang kat empire & allies,farmville,cityville,nak main pes 2011,nak main sc, nak aper lagi eak...
nak cam ngan awek....hahaha



oleh itu membe2 aku bersabor la yea,lain kali klu dah bunyi guruh berdentum2 tu,kuatkan lah diri untuk shutdown...sebelum jadi ape2...lebih baik shutdown kan...
kemungkinan rumah kami nie x di grounding dengan betol kot...
ape-apepon pergi la baiki ditempat terbaik dan harga murah...




P/S: klu nak beli laptop x yah lah pilih ACER....muahhahaha :)
P/s:laptop acer aku dahx ok,skang ak guna PC(terbaik)..

tag:lightning,ACER,laptop mudah rosak,petir,kilat,guruh,
grounding,farmville,cityille,empire & allies.

-nije-

16 June 2011

hermmm..dah naik $70 la...

cam biasa la bile stock dah kehabisan,simpang 4 gambang la selalu ku pergi..

mak cik kedai tu pon dah kenal ak...

setiap kali pergi kedai tu,mesti ade jer cerita yang hendak dikongsi..

kali nie mak cik nie cerita pasal bil api n astro naik...

hangin dia...panjang benor ceritanya,ak layan je la..hihi

ak beli modeng n roti...

time ak nak bayar tu dia cakap...

dik roti dah naik 10 nie...

hah!!!! betul ker mak cik...

ak pon perhati betol2..

haishh....mahalnya...

selalunya 60$ ja..skang da 70$..huhuhu


kenaikan sebanyak (10/60) x 100 = 16.67% tu...

hermmm klu gaji kita naik bnyak tu jugak kan best...

bleh la nak cover harga roti tu...

tu klu yang kerja,klu yang masih stdy macam aku nie...x ke membebankan..

hermmmm..ape pon x boleh,cemon la..eeheeeee!!!!

tag:roti naik harga,roti gardenia,mahalnya roti,roti mahal,barang naik harga,bil letrik naik,bil astro naik.


a-nije-

15 June 2011

Wordless Wednesday # 2







-nije-

13 June 2011

LUAHAN PERASAAN KEMENANGAN DAN NIKMAT KEJUARAAN SETELAH DIPERLEKEHKAN BERTUBI-TUBI...GANU NNELANG!!!


-berkat doa seluruh rakyat, Terengganu berjaya menjadi JUARA...alhamdulillah..

-syukur ke hadrat ilahi atas kurniaan-Nya atas nikmat kejuaraan ini.

kene sutir mula2 senyap tupah,napok mcm dokleh nk wat mende2 doh..mase dok byok mane doh. 2,3 minit pah awok dier bahang gol ramai plok cabut kaki.fan klatang plok suruh awok2 ganu balik blake..KFCM plok bola slow jreba mcm save bola ronaldo. pahtu awok dier nok wat lambat2 mcm 5 minit tu skejap.dok sapa stgh minit g nk abes sedor2 bola duk dlm gol..glepor suke mcm menang doh..wakakaka.

selepas gol penyamaan itu masuk tanpa disedari sbb aku duk fokus ke player tranung hok blakg daudsu tu dua org,tunggu hok tu sumbat gol...last2 tgk2 bola masuk dlm jaring doh..glepor sukeang dan bersorak dan nopak.peluh mcm main futsal doh ase...masa tambahan plok ade 30 minit,tp fan ganu je hok duk sorrok..mungking disebabkan TRW (Terengganu Real Winner,eh salloh.) terlalu konpiden mng jadi mereka terdiam.pada awalnye mereka menyuruh Tranung buleh balik awal sedangkan mereka perlu sedar,bahawa bola boleh melintasi garisan gol dlm masa 1 saat shj.

kemudian masa tambahan berlangsung.mase tambahang tu Tranung menguasai 99.9 pratus permainan...player2 klatang abih gas doh,padahal baru tukor 2 org sbb injured (ataupun wat lolok injured)...penyokong Tranung terus bersorak dan lalang2 hok tubek awal tu masuk smula ke dlm stadium dgn mengatakan wat lolok g tandas.wakakkaa...penyokong2 terus bersemangat di kala fan klate diam membisu...sehinggalah gol kedua terengganu terhasil oleh nordin alias a.k.a dean..mase tu awok duk nopak blake,dok kire beso jalor kecik tuek,tue mude,laki puang pakak duk sorook blake kegembiraan...padahal game dok abes lagi...aku dok pasti minit ke brape Tranung wat gol pahtu g mitok video cam ngan GB (nama gelaran GSN) utk zoom dekat scoreboard..aku tgk ade 6 minit lagi...bagi aku dan pastinya tuk fan2 lain 6 minit tu mase yg sangat lame...Terengganu tidak bermain secara bertahan dan terus menyerang sambil memperkukuhkan bahagian pertahanan.Terengganu juga hampir menambahkan jaringan menerusi manaf mamat tapi di selamatkan oleh KFCM (keeper hok jreba time bola slow kopeh,utk melambatkan mase)...tetapi klate ade jugok nok serang sikit2,tp bola kemas didakapan SHARBINEE ALLAWEE hok tido terus lepas takap bola..hok tu mollek tu..wakakaka...2 kali sabi tido takap bola mcm takmboh bgun (hok ning bagus ning utk wat sakit ati fan klatang) (baru ye rase gane kite rase).

pahtu dok lame tu wisel penamat dibunyikan...time duk glepor2 blake tu kegembiraan aku tgk2 seat di seberang sane kosong doh kecuali ultras kelantan yg begitu setia bukan mcm hok lain.aku dok sedor penyokong lain balik doh sbb seat SNBJ sebahagiannya kaler meroh...jadi begitulah ceritanya...

ade lagi nok tamboh,tp mls doh nok taip.ehehe...nanti rajin aku wat hok baru..laporan lengkap.wakakaka...

[DIA KATE] [AKU JAWAB]

*sedak ye kate mkn telur penyu 3 butir aritu... (sedak kekoh sate kijang lagi..percume GELAS BESOR LAGI)

*hadiah untuk YDP Agong??? (bodo sangat g caye tu bakpe???sultan deme ade mari jgok..baik wi hadioh ke baginda sultan deme,ke gane?)

*pengadil wat lambat mase??? (sape suruh ade hok bodo g lepor ngecun???)

*napok sgt player dok perform?? (kene igt dlm main sukan,kejap kite perform kejap kite dok..main pentas final lain tahap debor...kalu dok caye mung main hok skoloh pun debor perut doh..eh,ke dok rajin main bola?kalu dok,dok soh cakak arh..wakakkaa)

*pasukan Tranung = none??? (none mung gitu,bute benor deme?wakakka)

*pengadil bayo??? (hok ning ye kot,sbb manaf kene bahang sokmo reff dok bui kad pun)

*TRW kaloh lwn pengadil. buke kaloh wn tganu.

peteh ganu peteh, pitih ngadil pitih (kalu klatang menang smlm agok2 tubek dok ayat ning?)

NING SKADOR TULISAN CORETAN DIRI AKU SDIRI...AKU RASE PUAH HATI MENANG SBB SBLM NING TRANUNG KALOH LAWAN KLATANG GAME LIGA SUPER 3-0 AKU MENERIMA KATA-KATA KEJIAN,PERLIAN DAN SEBAGAINYA...JADI NING AKU TUJUKAN KEPADA SESAPA HOK KATE KE AKU TU...

WALAUPUN YE MKN TELUR PENYU ARITU 3 BUTIR,KALI NING KITE MKN SATE KIJANG PAHTU PERCUMA GELAS BESOR SUTIR...

*kepada saing2 aku hok org klatang tu,jgn wase hati sbb aku hanya nok raikan kemenangan same hok mcm awok2 mu rai kemenangan jugok sblm ning...cume ning aku lebih2 sikit sbb ini bukan sahaja kemenangan,tp NIKMAT KEJUARAAN tu dirasai sebagai PENYOKONG bola sepak utk pasukan negeri aku sendiri

*BERIKANLAH AKU PELUANG INI,OKEY??HEHE..thanks!!

*HARAPAN AKU AGAR BOLA SEPAK DI MALAYSIA DAPAT BEBAS DRPD RASUAH AGAR PENYOKONG2 TIDAK TERTIPU SEPERTI PASUKAN2 TERTENTU...

*Terasa bahagia apabila melihat senyuman di wajah Tuanku Mizan Zainal Abidin apabila Terengganu menjadi juara.DAULAT TUANKU!!!

peteh ganu peteh,tranung mmg nnelang...TERUSKAN BERJUANG,KAMI BERSAMAMU.

p/s : tahniah juga utk Terengganu kerana berjaya menjadi JUARA SUKMA utk 3 kali berturut2..TAHNIAH DAN SYABAS!!!


hasi nukilan/luahan membe aku hamzi

tag:parok kelantan kene,ganu nelang,hebat ganu,tfw,terengganu fc winner,
-nije-

12 June 2011

TERENGGANU JUARA PIALA FA 2011



malam ning perlawan final fa cup,jangkaan aku betol yang mengatakan terengganu akan menang. dengan jaringan 2-1,game tadi sangat2 menarik,masing2 main dengan selamat,duk main long ball jer bnyok,short pass jarang sekali napok...tapi terengganu banyok pegang bola klu nok dibandingkan dengan kelantan,kelantan leading dengan jaringan nurul azwan roya pada minit ke-79,gol nurul memang cantik..aku ingat kan terengganu dah kalah,tetapi pada minit2 akhir daud su menanduk ke gawang sendiri selepas hasil dari sepakan oleh manaf mamat...kedudukan seri pada minit ke 90,gol kemenangan dijaringkan oleh nordin alias pada minit ke 109 masa tambahan...
gol terhasil daripada sepakan sudut yang diambil oleh ashaari samsudin....
kemenangan terengganu adalah hasil daripada penonton kelantan sendiri,kerana permainan dihentikan selama 5 minit,penyokong kelantan menbaling mercun ke dalam padang,
4 minit masa tambahan diberikan dan ketika itu lah gol terengganu dihasilkan...
tahniah buat pasukan terengganu,kerana semangat yang tidak berputus asa...
jom tgok jaringan2 gol klik disini...



semarak darul iman...
sokongan sepanjang zaman...


tag:juara piala fa 2011,terengganu juara piala fa,video final fa cup,video juara akhir piala fa.
-nije-

11 June 2011

FINAL FA CUP / TERENGGANU VS KELANTAN


malam ni terengganu akan bertemu dengan kelantan dalam final fa cup,kedua2 pasukan ni layak ke final selepas terengganu menewaskan pahang manakala kelantan menang ke atas slagor,perlawanan akhir ini akan diadakan di stadium bukit jalil.kedua-dua pasukan nie baru jer bertemu pada 6/6 aritu dlam merebut takhta liga super dalam tempoh tidak sampai seminggu kedua2 pasukan bertemu kembali dalam perlawanan akhir piala FA...pada 6/6 aritu klantan mnang ke atas terengganu 3-0, tapi perlu diingat,dalam perlawanan kali nie pemain2 terengganu dalam misi membalas dendam untuk memetehkan pasukan kelantan.aku anok terengganu so,semestinya aku sokong terengganu.aku harap ganu akan menang dalam perlawanan ni.kepada penonton dop payoh la baloh2..menang kaloh adat perlawanan kan...aku rasa ganu menang 2-1 malam nie...org2 ganu pakat tgk blake deh...





ade bran dop sep klate


penyeri stadium

ganu2..

bendera wat balut punggung

comel pusat dik!!

semangat darul iman ,kemenangan sepanjang zaman...
peteh tranung peteh..

p/s: awek2 hop g malam nie dop payoh paka seksi2 la...


tag:final fa cup,terengganu vs kelantan,stadium bukit jalil,penyokong kelantan seksi,


-nije-

10 June 2011

MAHARAJA LAWAK - MINGGU KE 11







perjalanan maharaja lawak sudah sampai ke minggu 11...

pada minggu ini maharaja lawak akan menjelajah di kuantan..

apa yang menrik org2 kuantan boleh dapatkan pas percuma...

di dewan jubli perak sultan ahmad shah,kuantan..

pas percuma boleh diambil pada hari jumaat,10 jun 2011...

pada pukul 3 petang ..

pas initerhad kepada 2pas setiap orang...

jom ramai2 dapatkan pas masuk percuma...

aku x dapat pergi ambik...

huhuhu...

aku memang minat giler..

tiap2 minggu tgk kat tv jer..

minggu nie wat kat kuantan pon x boleh pg tgk depn mata...

sebab ada urusan lain...

tgk kat tv je lah...

ape2 pon tinggal lagi 5 kumpulan..

Jozan
Jambu
Sepah
R2
Nabil


Tag:maharaja lawak minggu ke 11,dewan jubli perak sultan ahmad shah, maharajalawak di kuantan,jozan,jambu,sepah,r2,nabil,pas percuma maharaja lawak

-nije-

08 June 2011

Wordless Wednesday # 1






-nije-

07 June 2011

KUANTAN DRAG SERIES 2011 kategori kereta







haha..sory la korang,lambat skit update pasal

kuantan drag series 20011 ketegori kereta..

time ketegori kereta lagi dasyat berbanding ketegori motor

terdapat 5 ketegori dari ketegori A,B,C,D,E
ketegori E paling best kerana hadiahnya lumayan 3000 beb...

ketegori A - D seribu jer...

bermacam2 jenis kereta ada..

time nie awek2 pon ramai dtg...

tapi yang org punya dah la...

majoriti pompuan cantik lg comel dibawa oleh lelaki ermm xyah ckp la..

hahaha...

jom kitelayan pic yang di snap oleh hafiz


antara yang berani mati..haha


ramai giler yang datang..mengalahkan hari pendaftaran pelajar ump




































thanks to hafis untuk semua pic diatas...

klu korunk nak tgk video boleh klik disini...


tag:kuantan drag series 2011 ketegori kereta,ketegori kereta,vtec /mivec otr,
kancil turbo otr,2wd turbo otr,2wd open cc otr

-nije-



06 June 2011

HAPPY BIRTHDAY SITI NOOR SYAFIKAH SAID


hermm..ari nie bufday adik aku..comel sangat tarikh birthday dia 6/6/96
i/c pon comel jugok la jadinya 960606...
pesanan untuk ikah...

~PMR kene 8A tau..

~skng dah ade hp kan,kurang2lah bermsg2 berkding2 tu

~jaga solat

~jangan bagi ma n abah kecik hati kat kita..doakan mereka selalu.

~klu ada laki ngorat jgn layan ok

~pe lg eak...ckup la tu...





tag:happy birthday


-nije-

ah ah ahmad...



haaaaa...korang dah dengar lagu nie...tadi masa aku duk sembang2 ngan membe aku....dia duk cakap pasal lagu nie ..aku sebenarnya penah dengar lagu nie..tapi dengar gitu2 je la...lepassembang ngan membe aku.aku terus searh kat youtube...aku taip "ahmad"...frust aku...sebab x jumpa...adeh...nak wat cmano nie...dah la tgh excited nak dgr...apa lagi aku tanya la membe2 yang on9 kat fb...diaorang nie telah menjadi kaunter pertayaan aku kat facebook..haha...

cik dila ~~ cik ing~~cik azie

encik alock

cik azie n cik ing tahu,cik dla x pnah dengar...n encik alok x sempat nak bgtau sebab cik azie n cik ing dah bagitau..cik azie siap share kat fb lagi...senangnya ade ramai membe,tapi x pnah jumpa,cuma rapat kat alam maya jer...

moh kita layannn lagu ahmad malam nie...


artis : Aurora Salwa

Tajuk Lagu: Ahmad (Ah Ah Ahmad)


klu korang nak nyanyi klik dekat sini

aku searh kat youtube jumpa la dengan bantuan kawan2 yang kat atas nun...
sape-sape nak tgk kat youtube klik sini..
nie aku ambil komen diaorg dekat youtube...

___________________________________________________________________
  • Assalamualaikum...

    Bagaimana seseorang itu berinteraksi dengan sesuatu perkara, begitu jugalah cara dan tahap pemikiran orang itu. Jika memang keperibadiannya kerap kotor, maka reaksinya akan kotor juga, cepat fikir negatif...

    Jika berfikiran positif, lagu ni mengisahkan dia jumpa lelaki yang baik, yang telah berjaya meruntuhkan keegoan hati seorang perempuan terhadap perasaan kasih sayang dan cinta. Dan juga dia teringin bersuamikan lelaki yang bernama "Ahmad" itu...

  • 1st time dgr kat radio..cam nk tgelak...tp at last aku cm suke plak..memula xtau name singer ni..type la ahmad kat google...hahaha...xjumpa..then ptg td drive terdgr lagu ni...aku dgr btol2 lirik die n type kat google...haha...jmp at last..unik la lagu ni..1st time wat lagu name laki..salu laki je memuja pmpuan..nice try arrora..

__________________________________________________________________

tag: aurora salwa,ahmad (ah ah ahmad),

-nije-

05 June 2011

KUANTAN DRAG SERIES 2011 kategori motor


hari nie bangun tidor dengor bunyi org presss motor,

sape plok duk wat bising nie,

aku nok tidor dop senang..

tengok jam kul 11.59 pagi....

naib baik dop dang tghari,kirenya aku bngun pagi lagi la..hehe..

bunyi bising tadi mesti datang dari motor yang duk setting enjin untuk

KUANTAN DRAG SERIES 2011...

yea wat kat sebeloh kolej kediaman 2...

hari ini ketegori motor...macam2 jenis motor mari..

dari ganu pon ade....

haha...


jom layan pic kat bawah.....
























































herm x sabar nak tengok ketegori kereta esok..
moh ler ramai2 dtg sini tgk..
best woww...

gambar ikhsan dari hafiz


tag:drag ketegori motor 2011 ,drag ketegori kereta 2011,drag dekat ump,
kuantan drag series 2011,
kuantan drag,drag dekat kuantan,pahang 2011
There was an error in this gadget