Search This Blog

Loading...

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

25 March 2016

GUNUNG NUANG 20 MARCH 2016




 

Assalamualaikum,

Pada 20 march 2016, kami bertiga ke gunung nuang,plan nak pergi sehari sebelum...geng alumni ump, sorang dari bangi ,dari ukay perdana dan aku dari sunway, kami berkumpul kaki puncak gunung nuang pukul 07.35am. sebelum masuk kena registration nama dulu dengan renjer kena bayaran rm1 seorang, 
08.01am start naik.jalan naik bersimen,jalan dalam 30minit jalan simen dah habis,kena lalu jalan tanah sampai lah ke kem lolo
09.07am sampai di kem lolo,rehat jap bagi anjing mkn roti ,  
10.56am sampai di kem pacat kepala start pening.
12.41pm sampai puncak pengasih ak terlena lebih kurang sejam akibat sakit kepala.
2.06pm start gerak dari puncak pengasih ke puncak nuang
2.54pm sampai puncak nuang 
3.37pm kami start turun,hujan turun lebat,sama ngan 1st time naik dulu tahun 2012 masa turun pun hujan turut serta turun.
5.42pm -sampai di kem lolo
07.39pm tiba di kaki gunung nuang.

alhamdulillah kami bertiga selamat naik dan turun.





 KAKI GUNUNG NUANG

 KAKI GUNUNG NUANG

 KAKI GUNUNG NUANG


 KAKI GUNUNG NUANG

 PENGHUJUNG JALAN SIMEN

 KEM LOLO

 KEM LOLO

 KEM LOLO



KULIT BUAH HUTAN



 KEM PACAT

  KEM PACAT

 PUNCAK PENGASIH

  PUNCAK PENGASIH

  PUNCAK PENGASIH


 PUNCAK NUANG

  PUNCAK NUANG

  PUNCAK NUANG


  PUNCAK NUANG

  PUNCAK NUANG

  PUNCAK NUANG

  PUNCAK NUANG

 BATU SEMPADAN SELANGOR PAHANG  PUNCAK NUANG


 BATU SEMPADAN SELANGOR PAHANG  PUNCAK NUANG


  PUNCAK NUANG
  PUNCAK NUANG

 KEM LOLO

 KEM LOLO

 KEM LOLO 


  KEM LOLO 

  KEM LOLO 

  KEM LOLO 

  KEM LOLO 

  KEM LOLO 

  KEM LOLO 

  KAKI GUNUNG NUANG


 KAKI GUNUNG NUANG






24 March 2016

HIKING BUKIT KUTU 05/03/16


  

Assalamualaikum,

05/03/2016 ke bukit kutu,kuala kubu baru,selangor.ketinggian 1053meter..
perjalanan kami seramai 9 org bermula dari shah alam.
start naik dalam pkul 8.05 am
sampai di checkpoint batu tedung pkul 10.10am
rehat2 jup tunggu membe sampai, 10.40am gerak naik lagi
sampai puncak 12.05pm
terus gerak ke bungalow peninggalan british,
pastu beratur nak naik kat batu paling tinggi
start beratur pkul 1.00pm dapat naik pkul 1.55pm hampir sejam menunggu,
pkul 2.07 start turun..pkul 3.59 ....
dalam perjalanan turun kami kehabisan air,
sian plak membe dahaga air,minta dengan bro yang lalu,
terus bro tu bagi sebotol dalam 1liter, Alhamdulillah...
perjalanan turun memakan masa 2jam..
sampai kat bawah berenang2 solat zohor,solat asar.pkul 5 lebih gerak ke kereta..ada pulak pakistan jual aiskrim,makan aiskrim dulu sebelum balik,sampai di shah alam dalam 8.04pm
Alhamdulillah semua selamat naik dan turun...lain kali jangan lupa invite .. :) thanks all

START NAIK 08.05AM
 







LAST WATER POINT

 TAPI AIR X DER
















CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG

CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG

CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG

CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG

CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG

CHECKPOINT 5 BATU TEDUNG



PUNCAK KUTU 12.03PM

BUNGALOW PENINGGALAN BRITISH

AWAK DAH HABIS AIR KE???


MOON N JOE

BUNGALOW PENINGGALAN BRITISH

BUNGALOW PENINGGALAN BRITISH

BUNGALOW PENINGGALAN BRITISH

BUNGALOW PENINGGALAN BRITISH

BERATUR NAK NAIK PUNCAK TERTINGGI

BERATUR NAK NAIK PUNCAK TERTINGGI

BERATUR NAK NAIK PUNCAK TERTINGGI

VIEW AT PEAK

YAHH!!!

PANJAT!!!


VIEW AT PEAK

GAYAT TERR!!

VIEW AT PEAK!!

VIEW AT PEAK!!

VIEW AT PEAK!!!

VIEW AT PEAK!!!

VIEW AT PEAK!!!

VIEW AT PEAK!!!

VIEW AT PEAK!!!

VIEW AT PEAK!!!









VIEW AT PEAK!!!



JAMBATAN GANTUNG!!!




There was an error in this gadget