Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

31 October 2010

KELANTAN JUARA PIALA MALAYSIA 2010


TAHNIAH KELANTAN !!!!!




tak sabar menuggu game klate vs n.9...
sememang nya ak sokong kelantan la..
sebenarnya ak nak g sangat tgk game tu kat bukit jalil,
tapi disebabkan ada sedikit masalah yang tidak dapat dieelakkan..
x jadi pegi...
malam tadi g tgk game tu kat gambang point..
kedai makan nie la selalu tgk game epl (english premier league)..
tapi malam nie kita layan game piala malaysia...
permainan kira best gak la..
tapi klu nak dibandingkan ngan game epl jauh lebeih best...
malaysia,haha...




1st half n.9 mendahuli klate ngan jaringan oleh shahurain..
alah gol penalti jer pon..
KORANG TAU X sepakan penalti diambil 2 kali...
gol pertama dibatalkan kerana gelojoh sangat nak skor..
pengadil blom tiup wisel dah sepak...
haha..
aku n de gang da bengang dah...
2nd half aidil dikeluarkan dan time tu klate ambil peluang sepenuhnya dengan menyamakan kedudukan 1-1 oleh hairudin omar (hai-0),hai- 0 menanduk cantik dan terus golllllllll,riuh rendah satu gambang point,haha..lepas tu klate mencari gol kemenagan melalui piya (badhri radzi),sekali lagi bergegar kedai makan gambang point,haha...
bnyak gak aksi2 menarik yang ditonjolkan oleh pemain klate...
antaranya free kick yang diambil oleh indraputra mahyudin kapten klate..
pahtu se ag time akmal rizal ditarik oleh pertahanan n.9..
terbaik lah akmal bagi penumbuk sebijik kat atas belakang ..
berita gembira untuk awok2 klate esok klate cuti..haha
aku pon cuti la...sebab ak skang duk kat kuantan.
arap2 tahun depan klate jupo ngan ganu plok la...
ak org ganu benonya..
hahaha..
ape2 pon tahniah klate..
gomo klate gomo...

keputusan penuh kelantan (2) - negeri sembilan (1)



-nije-

30 October 2010

contest nama untuk anak wa


sedang duk BW tersinggah kat miss senget punya blog,
walaupon dia x tag ak,
ak nak join gak contest yang dianjurkan oleh cik ryujan nim..
ak nak bagi kat anak sendiri ak belom kawin..
single minggle lagi..
awek pon x de nk kawen cmner..
haha...
contest ni untuk mencari nama utk anak yang bukan dia punya..
tapi akak dia punya anak..



syarat nama tu kene
Raja ___________ Shah

^
^
^
^
^


1.0 Raja Zulaida Nizam Shah

1.1 Raja Dhaizam Shah

1.2 Raja azlan shah


ak bagi 3 nama nie jer...
x yah tanya lah knapa ak bagi nama nie..
sebab ak suka akan nama nie la tu ak bagi nama nie...
org ertentu mesti suka...
hehe

ak tag 3 org yea...





-nije-

24 October 2010

baru belajar



hermmm..
x tau nak wat per arini...
ak pon baru belajar adobe photoshop...
explore sndiri je..
x der cikgu yang khusus untuk ajar...
guna kaedah ctrl-c,ctrl -v je pon...
tengah syok2 duk main adobe photoshop..
tetibe ada pangilan telefon..
aik,no sape nie x pnah save lam enset...
owwh..
dia yang call upernya..
time tu hujan lebat..
ermm,x kisah la hujan lebat pon redah je lah..
yang penting ley jumpa..
haha..
kate dah suke..
ape saje akan dibuat..
heheh...
kesian jer tgk dengan basah kuyup...
nasib baik dtg cepat..
klu x compem demam...
-nije-

23 October 2010

atm bank islam

hermm,bangun tdo perut dah berkeroncong..
nk pg cafe tgk duit lam dompet ade RM1..
nk beli mnde RM1...
so terpaksalah g ambil duit kat atm..
pergi punya pergi tgk2 atm bank islam under maintenance..
huhhh we apologized for the inconvenience caused la sangat...
so,terpaksalah membazir RM1 sebab ambil duit kat mesin atm cimb ...
nasib baik la ump nie ada bnyak mesin atm..
klu x kene pergi stesen minyak la...
pepepon ak dah kenyang makan nasi...
hahaha
selamat berhujung minggu...

-nije-

19 October 2010

exam schedule

klik untuk besarkan


sedar x sedar exam schedule for final dah kuar,
nie maknanya ak dah nak habis sem nie,
tapi minggu2 last sem nie kerja bestambun dop siap ag,
kekadang rasa malas pon ada,
tgok pada schedule best pon ada,x best pon ada,
yang x bestnya schedule dibuat 3 hari berturut2,
10,11,12 hb november,x selang lasung,
jeng arr pale nok stdy blake...
yanng bestnya lepas pada hari raya aidiladha dah x perlu datang ump..
cuti panjang lah ...
subject engineering mathematic 3 yang paling susah...
nok cover 7 chapter...
digital n analog x der hal kot...
tapi kene study gak...
subject digital n analog dah ambil time diploma dulu..
tu yang boleh kate x der hal...
tp macamana nak dapatkan mood stdy nie..
internet kat ump nie dah la terbaik,laju giler...
makin malasla nak stdy..
duk online je 24jam...


-nije-

16 October 2010

nokia E72












-nije- cuaca kat kuantan panas giler,pahtu kluar pulok ngan kete yang aircond rosok..kluar pkol 3 petang matahari tengah terik ag...tunggu ptg2 sket x mboh,nok wat gane member dah syok nak bli tepon baru..cam biasa arr nok beli enset area kuantan kene g usha alik2 teruntum ngan kuantan parade org kate area tu muroh g tuju situ terus la,nok parking pulok rohok 2 kali pusing teruntum,alik keda the stock pon penuh,biar betol,rama meno org kluar ari nim,nok cari mnde,bknnya ad mnde2 mnarik pon kat kuantan parade tuh..huhhh,pusing2 mujur gok ada parking,pahtu g cari la harga termuroh ,membe ak nim yea target nk angkat e72,pusing se parade doh last2 jupe gok hok muroh,yea angkat terus e72 ngan harga 9oo ratus lebih...best jugok la enset tu leh bukok adobe,microsoft...pah pada tu g makan mee sup pak ali...mee sup pak ali best boh...kali nie tuan hok beli enset belanja,makin best la..haha

15 October 2010

electropneumatic










Exercise 3

When the push button s1 is activated, the piston rod advances when it reaches the forward end position, limit switch .1s2 closes. current flows thought coil T1(timer on delay).contact T1 remains open for 5 seconds. After the variable time delay has elapsed, the contact is then closed. then, the piston rod retracts.

Question

Please give the electrical control circuit for this exercise.Refer to the solution description and pneumatic circuits as below:-




pneumatic circuit
5/2 way valve with double solenoid




pic misya ngan ain nie saje je snap,eyh nizam pic kitaorg ko x nak ambik ke...haha
hari isnin minggu depan ade test electopneumatic ke,nasib baik teringat...
sape2 pro lam pneumatic meh tolong aku wat electrical control circuit...
x pro mane lah dalam pneumatic,klu motor control best..ak suke giler..
5% quiz
25% practical
20% practical,
50% motor control,motor control dah setle..boleh A ke x eng.lab sem nie...
insyaalah boleh kot...huhu

13 October 2010

PENYOKONG KELANTAN MENINGGAL DUNIA




AL-FATIHAH.....AMIN
takziah kepada keluarga allahyarham che karma sulaiman 39 tahun dari kampung telong bachok yang meniggal dunia akibat sesak nafas.bersama kita doakan somoga roh allahyarham ditempatkan di kalangan orang yang beriman.
semalam berlangsungnya suku akhir pertama piala malaysia.

selangor (0) vs kelantan (0)
terengganu (2) vs kedah (2)
johor fc (1) vs pahang (0)
n.sembilan (1) vs perlis (0)

arap2 ganu menang piala malaysia tahun nie...haha




11 October 2010

salahkah aku

herm,tak tahu la nak kate gane agi,ak tegur pon saloh,aku x tegur pon saloh..kalu dang tegur jadi gtu plok.koho tambah masaalah.kate saing aku lebih baik berdiam diri daripada bercakap.kawan aku kata aku kejam.kejam kah.perlukah meminta maaf.terlajak kate dop leh nok undur.kata2 lebih tajam dari mata pedang.hahah..berperibahasa plok doh,ak dah la tencen ngan result di mahkamah tadi,x pe la jan x dop rezki nok wat gane.,nok lawan sep2 kasor,dop rok, org kate 1st class lah,dap pe lah pengalaman blake,nok tentang pon dop leh,tanggung gitu jela..serik doh wei....pengalaman hidup blake,sakit kita tanggung,merana badan kita...hanya satu jela yang kita kena ingat,kene berada pada jalan yang benar sokmo,kena ada hubungan yang kuat dengan yang maha mencipta baru selamat idup...huhu

09 October 2010

convocation day for diploma


TAHNIAH,INSYAALAH DEGREE PLAK































bersamaan dengan 1 zulkaedah 1431h..
majlis nie telah berlangsung di..
dewan komplak sukan universiti malaysia pahang..
klu 10/10/10 kan lawo...
tp x per 9/10 pon ok gak...
diaadakan 2 sesi...
ak sesi patang..
majlis start pkul 2ptg..
kul 1.30 proses pendaftaran kat pustaka..
family ak datang dari terengganu..
pkul 10pagi dah sampai kat ump...
diaorg bertolak lepas subuh ...
adik ak yang stdy kat intec datang awal lagi...
yang kelakarnya time ak g ambik adik ak...
ak pergi ambik dengan motor...
sampai pak gurd sound kami..
ak dengan selamber je blah...
x pernah dibuat org ekpon bonceng gurl dalam kampus...

happy birthday ma


8/10/1966
selang 6 hari n selang 6 tahun ngan abah..
happy birthday ma
ma skang dah mencecah 44 tahun....
hermm...
ape2 pon sayang ma...
ya allah ya tuhan ku ampunkan segala dosa kedua ibubapaku dan diriku...
kasihanilah mereka...
sepertimana mereka mengasihani aku...
ketika aku kecil dahulu...
amin...




Share

07 October 2010

negara jordan


herm..
bahasa asing ak ambik bahasa arab...
minggu nie...
ak n group kene present pasal negara jordan..
group aku kene wat pasal kebudayaan negara nie...
awok aku 4 org..
pok jak...
dean peneng..
razali ..
dan aku nije...
aku ambik part muzik..
pasal lagu kebangsaan negara jordan...

Lagu Kebangsaan Kerajaan Jordan
Lagu kerajaan Jordan dikenali sebagai Al-salam Al-malaki Al-urdoni
(Bahasa Arab: السلام الملكي الأردني, harfiah Jordan Royal Anthem).
Ini diterima pada tahun 1946.
Lirik ditulis oleh Abdul Monem Al-Refai.
komposer oleh Abdul Qader al-Taneer






عاش المليك
عاش المليك


سامياً مقامهُ
خافقاتٍ في المعالي أعلامه



نحن أحرزنا المنى
يوم أحييت لنا
نهضة تحفزنا
تتسامى فوق هامِ الشهب

يا مليك العرب
لك من خير نبي
شرف في النسب
حدثت عنه بطون الكتب


الشباب الأمجد
جندك المجند
عزمه لا يخمد
فيه من معناك رمز الدأب



يا مليك العرب
لك من خير نبي
شرف في النسب
حدثت عنه بطون الكتب

دمت نوراً وهدى
في البرايا سيدا
هانئا ممجدا
تحت أعلامك مجد العرب


يا مليك العرب
لك من خير نبي
شرف في النسب
حدثت عنه بطون الكتب


A-Sha-al Maleek
A-Sha-al Maleek

Sa-Mi-yan-ma-qa mu-ho
Kha-fi-qa-tin fil ma-ali
a-lam m-hu

Nahnu ahrazna al muna
Yawma ahyayta lana
Nahdaton tahfizona
Tatasama fawqa hami ash-shohobi

Ya malika al-arabi
Laka min khayri nabi
Sharafon fil nasabi
Haddathat anhubutuno al-kotobi

Ash-shababul amjadu
Junduka al-mujannadu
Azmuhu la yakhmadu
Fehee min ma'naka ramzu al-da'abi

Ya malika al-arabi
Laka min khayri nabi
Sharafon fil nasabi
Haddathat anhubutuno al-kotobi

Domta nooran wa huda
Fil baraya sayyida
Hani'an mumajjada
Tahta a'lamuka majdol arabi
Ya malika al-arabi
Laka min khayri nabi
Sharafon fil nasabi
Haddathat anhubutuno al-kotobi

Long live the King!
Long live the King!
His position is sublime,
His banners waving in glory supreme.

We achieved our goal,
On the day you gave us the mark,
A revolution gives us our motivation!
Flying over the shoulders of the highest comets.

Oh! You king of Arabs,
From the best prophet you have..
The honour of dynasty,
Talked about in the depths of books!

All the youthful men,
Are your armed armies
His determination never dies out!
(translated literally):Getting from your meaning a symbol of well-being!
(meaning):Getting from you the manners you have

Oh! You king of Arabs,
From the best prophet you have..
The honour of dynasty,
Talked about in the depths of books!

May you stay the light and the guide,
A master in being away of all sins and wrong-doing,
Living your life happily and well-respected!
Under your flying flag rests the glory of all Arabs.

Oh! You king of Arabs,
From the best prophet you have..
The honour of dynasty,
Talked about in the depths of books!


Hidup Raja!
Hidup Raja!
Posisinya adalah mulia,
spanduk melambai-Nya dalam kemuliaan tertinggi.

Kami mencapai tujuan kami,
Pada hari yang anda memberi kami menandakan,
Sebuah revolusi memberikan kita motivasi kita!
Terbang di atas bahu komet tertinggi.

Oh! Anda raja Arab,
Dari nabi terbaik yang anda miliki ..
Kehormatan Wangsa,
Berbicara tentang di kedalaman buku!

Semua laki-laki muda,
Adakah tentera bersenjata anda
penentuan-Nya tidak pernah mati keluar!
(Diterjemah secara harfiah): Mendapatkan daripada anda makna simbol kesejahteraan!
(Artinya): Mendapatkan daripada anda sopan santun anda

Oh! Anda raja Arab,
Dari nabi terbaik yang anda miliki ..
Kehormatan Wangsa,
Berbicara tentang di kedalaman buku!

Semoga anda tetap cahaya dan panduan ini,
Seorang guru di berada jauh dari semua dosa dan zalim,
Hidup hidup anda bahagia dan dihormati!
Di bawah bendera anda terbang terletak kemuliaan semua orang Arab.

Oh! Anda raja Arab,
Dari nabi terbaik yang anda miliki ..
Kehormatan Wangsa,
Berbicara tentang di kedalaman buku!


Share


05 October 2010

happy birthday abah



happy birthday abah....
abah skang dah mencecah 50 tahun....
hermm...
ape2 pon sayang abah...
ya allah ya tuhan ku ampunkan segala dosa kedua ibubapaku dan diriku...
kasihanilah mereka...
sepertimana mereka mengasihani aku...
ketika aku kecil dahulu...
amin...


Share

03 October 2010

BBQ sek laki melayu seksyen 21















semalam kami 11org ke pantai sepat,kuantan...
melayan hari sabtu yang free...
2nd time ak join dak2 nie nyer xtvt...
tapi kami cuma pergi 11 org jer...
semua laki melayu...
pompuan x der...
laki senang wat kira..
dop banyak masalah...
setuju x...
hahaha...
pergi lam lepas zohor...
pergi menyinggah beli barang...
hot dog 60batang...
daging burger 20 keping...
nugget ayam berketul2....
bebola ayam berbola2...
ayam bbq 3 ekor...
air 5 botol pelbagai perisa...
giler bnyak makanan....
patai sepat memang sesuai la ngan pantainya yang landai gtu...
toilet dekat...
surau dekat...
pelbagai kemudahan la yang ada...
sampai sana semua berlarri2 pegi mandi pantai...
pastu main futsal...
pastu baru lah sibuk duk bakar...
ak pulak terpegang arang...
meletup ibu jari..


There was an error in this gadget