Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

29 November 2011

pendaftaran kad hijau untuk kampus ump pekan

assalamualaikum..
adeshh..dah 4 hari umah sewa aku x de tenet,hari ini baru ada,ini masalah weather yang x menentu,asyik hujan jer...panas sekejap2,kesian kat pakcik n makcik2 yang hendak jemur kain,lagi2 pak cik yang kat umah aku nie,wash mechine x der,main perah ngan tangan jer,pastu jemur..mau x seminggu baru kering..time ak duk menaip nie cuaca elok ja,panas..berebut duk jemur baju..tapi bagus la pak cik2 kat umah aku nie,rajin membasuh..x de la pakai baju sama jer...stakat nak sembur ngan amor-amor x cukup..haha..x berkaitan langsung ngan tajuk entry..haha
ha nie untuk student ump kampus pekan FKEE
memo untuk student ump -
http://std-comm.ump.edu.my/ecommstudent/cms/announcement/entry/view.jsp?ref=92363

kelebihan kat hijau/soalan lazim berkenaan kad hijau-
http://www.cidb.gov.my/v6/?q=ms/faq/33

ha..nie borang dia..
http://www.cidb.gov.my/v6/files/upp1latest.pdf

tapi ak masih penin nak join ke x..
yuran untuk pemprosesan agak la mahal..
sama ngan nilai cash out nuffang..RM50
untuk dapatkan kad hijau bukan bayar je terus dapat..
kene pegi kursus selama satu hari..
kat bawah nie butir buah mata kucing kat sebelah umah sewa aku:-

Date : 17 DISEMBER 2011 (Saturday )


Time : 8.00 a.m – 5.00pm


Location: Dewan Kuliah FKM(Faculty of Mechanical Engineering Lecture Hall)


GERE WEH NGE BLOG NIE BAKPO TAHU JADI GINI LETOK GAMBA BRTRABUR,LINK X LEH NAK LETOK,ADO MASALOH GAPO X TAHU NIE..JENG SUNGGUH EH..NOK KATO G SETING X DOP SETING PONG,REPRESH BNYOK KALI DOH,JADI LAGU NIE JUGOK..


-nije-

23 November 2011

per unit system in transmision and distribution



















p/s:bagi markah penuh belake la sep2 kite




-nije-

Wordless Wednesday #05




















p/s: baru stage 1,ada lagi 3 stage lagi..microprocessor mc68000
-nije-

20 November 2011

Samsung Galaxy Ace S5830



assalamualaikum..
lama tak update blog ...baru2 nie phone ak jatuh dan hilang..jatuh kat area bandar al mukafi billah shah..sape yang jumpa tu sila la contact2 no yang ader dlm hp tu..tp sehingga ke arini x de sesape pon contact aku.nie yang aku nak beli phone baru nie.dah 2 minggu x de hp.susah jugak la x de phone,nak contact membe2,clas cancel or x.dan dalam masa 2 minggu nie ak wat servey la kat internet.nak pilih hp pe...ak ingat nk cari nokia yang lama jer..nokia expressmusic 5800 tu...pastu tanya membe2 diaorg cadangkn sony ericcson xperia mini,ala yang baru kluar tu...researh punya researh sampai la semalam,ak nekad nak beli Samsung Galaxy Ace S5830... ak kluar ngan mubin,lama x kluar dgn dia...hahaha....kuantan parade menjadi pilihan untuk beli hp nie..dia letak harga 799...twar punya tawar dapat la 750...habis duit aku..nie alamat tempat aku beli hp tu..top mobile,phone sales and services,f-66,tingkat satu,kuantan parade,25000 kuantan pahang.pastu ak pergi jumpa lia..lama x jumpa ngan dia.dia dah nak habis study dah..22/11 dia last paper,gud luk la yea..jumpa2 punya jumpa ajak dia pg tgk bola malaysia vs myanmar,kesian je,dia x minat bola,terpaksa je ikut kami yang kaki nonton bola...haha..tahniah buat team malaysia berjaya melangkah ke final yang akan beremu ngan musuh seteru indon selepas membenam vietnam 2-0..pas tgk game malaysia kami pg pasar malam kuantan..mubin dgn penuh semangat memilih baju2 bundle..4 plastik berjaya digondol olehnya..haha..beli makanan then makan kat tc...makan kat tepi pantai sambil tgk org duk memancing ..joran panjang aderla 3 kali aku..... lepak punya lepak kami pon balik...jauhnya nak balik pekan...lembu bnyak berkeiaran owhhh..lembu x pe lg takut binatang haram tu jer..yang suke2 hati melintas...hahaha






18 November 2011

jadual final exam dah kluar


assalamualaikum...
wahhhhh...sekarang tinggal lagi 4minggu untuk habiskan semester ni..
jadual final exam dah kluar,coursework teruk giler..camaner nak skor sem nie...aku agak berpuas hati la dengan jadual yang dikeluarkan,x de la sampai satu hari dua paper...kira ade jugak gap nya..


clik picture untukl tumbesaran yang memuaskan


p/s:malaysia 1-0 indonesia,separuh akhir jumpa myanmar 19/11/2011,5pm waktu malaysia
-nije-
There was an error in this gadget