Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

11 July 2010

xcdent (hip dislocation)

dikluarkan dari bawah kete
pada khamis 22/4/2010,ak telah berjanji ngan en.shah untuk menghantar report latihan industri kat umah nye di indera sempurna...ak g sorang jer janji ngan en shah nok pergi lpas pada yea balik keje,lam kul 6 ak kluar umah n menuju ke indera sempurna sampai di sungai isap 2 ak telah xcdnt ngan kenderaaan di bawa nie.yang drive pompuan linkungan 40-an umur dia...

nissan x-trail cbv 4567,
nok tau gene leh berlakunya xcdnt...dah pnat ak cter kat org yang datang melawat aku kat spital nie ak cter mula arr ork..
ak follow x-trail nie dari belakang tiba2 kete tu perlahan ak pon terus memotong dari sebelah kanan dan secara tiba2 kete tu belok ke kanan nak masuk simpang ke umah dia tanpa memberi signal....
dia pon laggar ak dari sebelah kiri ak terpelanting n terpelosok bawah kete dia,
time duk bawah kete tu ak hanya ingat dah sampai time ak mengucapkan selamat tinggal kat semua org...
ak hanya mengucap n ingat kepada allah s.w.t....
alhamdullillah umurku masih panjang...
dan tempat kejadian tu terdapat ramai org...
nissan x-trail diangkat beramai2...
dan aku time tu dah x leh nk gerak...
diaorg terik je ak kluar dari bawah kete tu....selepas ak berjaya dikluarkan dari kenderaan ak sangat bersyukur kerana masih diberi peluang untuk terus menikmati kehidupan didunia ciptaan allah s.w.t...amin.
lpas tu ak hanya berdaya membuat 3 perkara...
-aku terus call din mace bgtau yg ak xcdnt
-ak bukak helmet n periksa aku punya cermin mata
-dan melihat report latihan industri yang dilenyek oleh x-trail

ak x perasan plak yang belakang ak kene exzoz x-trail kerana tulang peha ak yang hip dislocation lagi sakit dari belakang...
ntah secara tiba2 kelompak mata ku dibasahi dgan titisan2 air mata....
lpas tu orang yang selamatkan ak call JPA(jabatan pertahanan awam) untuk dibawa ke
HTAA (hospital tengku ampuan afzan)..
haris bro
din mace
faisal-pok mat

seberapa ketika din mace n haris bro datang diaorg nie housemate ak time latihan industri.faisal time tu datang ump kami duk 4 org serumah dekat sungai isap damai....
dalam jam 7.oopm ak dimasukkan ke wad kecemasan dan menuggu doctor untuk merawat tapi memang malang bagi penuggang motosikal yang umur sebaya dengan aku memang dibuat x tau jer...mereka ingat ak nie mat rempit..huhhh

2 comments:

aiDieNa said...

OMG.. seb baik selamat.. itu lar bahananya orang yg tak reti nak bagi signal bila nak belok.. memperjudikan nyawa orang lain.. dan mereka sangat selfish..

Anonymous said...

nizam..ko donlod pic mereka dari std ke.....hahahaah

There was an error in this gadget