Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

26 July 2010

klinik ortopedik vs klinik plastik vs klinik pemulihan cara kerja


pagi tadi ak ada temujanji ngan doktor kat HOSPITAL SULTANAH NUR ZAHIRAH (HSNZ).
bagun awal la sebab pukul 1tghari ak da kena naik bus untuk balik UMP...
klinik plastik ak suke...
sebab doktor yang rawat aku tu mengenali ak n rapat dengan aku...
doctor tu la yang operate ak...
dr. wan n dr.firdaus
lagipon pesakit kat klinik plastik tidak seramai pesakit kat ortopedik....
tu yang best...
ak sampai hospital lam pkul 9 a.m...
comfirm org da ramai time tu...
mcm biasa ak x dikenakan bayaran pendaftaran coz ak nie penderma darah...
setiap kali pendaftaran RM5.oo...
klu berpuluh2 temu janji x ke banyak...
yang ak bengang nya fail laporan kesihatan ak digabungkan antara ortopedik ngan plastik...
lepas saja daftar ak terus ke klinik plastik n setelah selesai ak ke klinik ortopedik...
dan terpaksa ambil giliran baru...
no giliran sekarang ialah 20...
no giliran anda ialah 58...
terpaksa menunggu 38 pesakit...
ak tabah je menuggu dari jam 9.30 sampai 11..
dan pada jam 11pagi dipangil giliran 57__,59,58,60...
ak pon tertanya2 knapa giliran ak x dipangil...
ak terus ke kaunter....
time tu diaorang baru bertindak mencari2 fail laporan kesihatan ak....
setelah dicari x jumpa ...
ak x bleh jumpa doc ortopedik kerana fail ak tiada...
sebenarnya fail ortopedik n plastik digabungkan sekali....
dan klinik plastik telah menghantar fail ak ke mane ntah...
yang ak bengang nurse tu ckp awk dtg lain kali la yea..
fail awak x der....
selamber je dia jawab...
ak menunggu dah dekat 2 jam....
lepas tu ak pergi ke klinik pemulihan cara kerja...
sampai disana ak terus ke bilik tempat biasa ak pergi...
sampai2 sana dia ckp baju awk belum jahit lg...
kelam kabut dia ambil baju n jahit ...
dah la ak bengang kat ortopedik td....
kat cn baju plok x siap...
ak betol2 kecewa dgn kakitangan HSNZ...
temujanji seterusnya ditetapkan pada 6/9/2010...
ak harap lepas nie x de masalah seperti nie lagi....


nie pembedahan plastik n baju untuk menekan parut agar tidak timbul...


p/s: kepada nurse n bakal2 nurse,bila kerja nanti biar profesional ok !!!...


8 comments:

aein said...

assalamuaalaikum..sy bakal penjawat terapis bg unit jurupulih carakerja...thanx sbb beri komen mengenai staf2 unit pemulihan carakerja di HSNZ..
komen anda menaikkan semangat saya untuk berkhidmat pada masyarakat x lama lg..ape2 pn mgkin dia lewat siapkan atas reason yang tertentu.. =D

mohd saifulnizam said...

salam...
awk t berkhidmat kat hsnz gak ke?...
reason diaorang terlepas pandang pada ...
dia hanya buat seluar...
gud luk la ain...

aein said...

sy mgkin x bertugas kt sna..tp sy tau mcm mne org yg buat PG ni pressure dia mcm mne..n x smua terapis blh buat tau PG yg baik.. dan sy sndri, msih memahirkan diri buat PG yg baik..(sy bukan nurse la awak...sy jurupulih carakerja)

mohd saifulnizam said...

owww...
baju tu nama dia pg ke?...
p-presure..g for what?

aein said...

pressure garment...PG...baju cerun tekanan bahasa melayu...so, skang ni masih bercuti ke ape?

mohd saifulnizam said...

owww..garment eak....
x lah..
smbung stdy lg...
dapat tawaran smbg je la...
tu la..terpaksa ponteng kelas disebbkn apointment ngan doc...

aein said...

xpe...sbr la ye..ade hikmah segala yg berlaku...

mohd saifulnizam said...

da bnyak bersabar tau...
pelbagai duggaan ditangguh...
semua nya dibuat sendiri...
prosess mematangkn diri la konon..huhuhu

There was an error in this gadget