Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

22 March 2011

THE FULL HOUSE SECURITY SYSTEM




semester nie eng lab 4...blajo tentang autotronic ngan industrial wiring.hari ini aku baru je habis presentation projek ak.tajuk projek aku ialah..
THE FULL HOUSE SECURITY SYSTEM
aku guna dua sensor iaitu heat temperature ngan water detecter..kiranya kalau dua2 sensor tu detect jadi la projek aku..disini ak dengan bangganya nk bgtau yang projek aku berjaya..haha
report2 pon dah hantar tadi..
projek nie dalam group ..3 org satu group..
project nie simple je kot..
klu nak dibandingkan project aku masa final project untuk diploma.
project dulu lagi canggih..ada lcd screen..kene wat programming..
project yg aku wat kali nie simple saja..just guna ic UA741CN..
pastu ad transistor 9012 pnp,ada 3 resistor ,relay..relay tu ak conect ngan 240 vac..dekat coman tu bg supply 240 vac untuk on kan lampu...
jom layan pic ak n group ak..ak sertakan circuit skali..








Resistance (10 k, Brown-Black-Orange) 2...
Resistance(390R,Orange-White-Brown) 1...
light emitting diod 1...
ic 741 8 pin
transistor (9012,pnp) 1...
negetive temperature coefficient 1..
relay 9V 1...
batery 9 vdc



ape2 pon terima kasih la kat group member aku yang telah memberi kerjasama yang sepenuhnya...pok jak n ganesh ialah ahli group aku...dan x lupa juga kat member lain din,aiman n op...dan juga lecture kami iaitu encik nasrul salim pakheri...tahniah untuk diri aku n group aku...dan group yang jadi walaupon wat pada last minute..group faiz..hahaha
-nije-

2 comments:

acan ketot said...

hu3..
hebat lah..

mohd saifulnizam said said...

hermmsimple je la

There was an error in this gadget