Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

16 January 2011

bantulah mereka yang dalam kesusahan


1
2
3tadi aku ade terbace entri pasal Adik Hairuman. aku bace kat sini -->bantulah mereka yang dalam kesusahan.

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

menistis air mate tengok famili yg dalam kesusahan nie.. tolong lew bantu diaorang tak kire parti ape pun beb.. please.. Bantulah Adik Hairuman

"Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak keempat daripa 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan O...KU.

Kini hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit.

adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan...

Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.

Disini saya sertakan nombor telefon Kakak Hairuman 0183807867 -Maryuni Bt Miskon

No Akaun :162030632448 Maybank

Alamat: no 28 jln desa mawar 2/11,seksyen 2,tmn desa mawar 45500 tanjong karang,selangor

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

aku copy dari blog junior ak (mahirah mazlam). . kesian sangat. wahai blogger2 semua, mari samasama kita tolong Adik Hairuman. Kalau masing-masing buat satu entri pasal Adik Hairuman, aku rasa bagus jugak.
melihat keadaan beliau sebegitu rupa teringat semasa kejadian xcdent 22/4/2010 jalan sungai isap damai .bahagian belakang aku melecur terkene exzoz nissan x-trail cbv 4567..
mari lah kita doakan agar beliau cepat sembuh..

Doa ketika menziarahi orang sakit


Tidak mengapa, semoga penyakit ini membersihkan dosamu, insyaAllah.Aku memohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan Arasy yang agung, supaya menyembuhkan engkau.

"Tiada seorang muslim yang menziarahi orang sakit yang belum sampai ajalnya, kemudian membaca doa ini tujuh kali nescaya disembuhkan penyakitnya itu." At-Tarmizi & Abu Daud.

-nije-

2 comments:

Anonymous said...

Ya Allah.....kuatnya ujian Dia....
moga adik Hairun menjadi lebih kuat....

Zaiya said...

ada baca dalam news, kesian kat dia..