Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

31 December 2010

dah 21 tahun la...n dah nak masuk 2011 ke?





erm..28/12 dah genap umur ak 21 tahun..
dah boleh daftar mengundi pon..hahaha
ak nak ucap terima kasih kat family & member yang telah wish birthday ak..
kat phone,kat FB..
mekasih yea..
ingat jugak birthday ak..
dah nak hujung tahun baru lah tibe birthday ak..
tahun nie dah banyak mender berlaku terhadap diri ak..
aku praktikal (kilang isi sawit semambu)...
pengalaman excident sehingga 1 bulan terlantar kat hospital 22/4..
ak dapat sambung belajar ke peringkat ijazah ...
turun naik mahkamah huhhh..
hari konvokesyen diploma 9/10/10..
frustrated need to cry...(Dhad)...
aku harap agar perjalanan hidup aku terus dipermudahkan oleh allah s.w.t..
dan berharap aku terus menjadi anak yang soleh..
ya allah ya tuhanku...
ampunkanlah dosa ibu bapaku dan diriku...
kasihanilah kedua ibu bapa ku...
sepertimana mereka mengasihaniku...
ketika kecil dulu..amin



-nije-

11 December 2010

frustrated need to cry...:)

bile kite kecewa perlukah kita menangis,
setiap insan mesti pernah merasa kecewa,
macammana perasaan kamu jika cinta pertama kamu ditolak,
cinta tidak boleh dipaksa,
buat insan yang cintanya ditolak jangan terlalu kecewa .
dalam percintaan mesti terdapat dua keadaan sama ada cinta dibalas atau cinta tidak terbalas.
dalam mengejar cinta tidak semestinya apa yang dikejar akan dapat malahan kita perlulah menerima keputusan yang dibuat oleh sidia,
kerana itu adalah hak sidia untuk menirima atau menolak,
kita mestilah menjaga perhubungan dengan sidia walaupun sidia menolak,
jangan kerana sidia menolak cinta kamu,
kita bertindak luar biasa,walaupun penugguan yang terlalu lama sehingga memakan masa bertahun-tahun. cari yang lain la,
dunia nie bukannya sebesar padang bola sepak,
masih ramai yang lain.
kita janganlah memandang pada satu pintu yang sudah tertutup,
lihatlah juga pintu yang lain yang sudah terbuka.



There was an error in this gadget