Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

18 February 2012

ceramah PR, DSAI n Bob Lokman

assalamualaikum...
dua malam berturut2 ak pg dengar ceramah umum atau perhimpunan aman di kawasan pekan,pahang.
malam 1st dekat markas pas kg marhum. sangat2 menarik dengan kehadiran beramai2 penyokong pas dan pihak yang terpaksa mengikut arahan pihak atasan (polis)..
aku sangat tertarik dgan  ceramah bob lokman yang mengupas pasal isu ekonomi berdasarkan rukun islam..
dan kenapa beliau berubah kepada parti pas.
beliau berubah selepas kawan sekerja yang beragama islam mati dalam keadaan tidak mengenali islam sepenuhnya.duit banyak pon x guna ..sebab itu la dia berhenti dalam bidang artis.




malam 2nd ak pergi di markas kg mengkasar. kat sini lagi dasyat apabila DSAI yang turun. 1st time tgok beliau depan mata.umur dah 64  tapi gaya macam 46.beliau sampai dalam kul 11 mlm,sampai dengan motor,klu datang naik kete x tau la pkul brapa baru sampai.road block kat peramu,kete x bergerak dalam 1km lebih,terpaksala beliau turun kereta dan datang ke markaz mengkasas dgn menaiki motorsikal..sampai je beliau terkejut giler ak,mane nak jumpa pemimpin yang begitu hebat datang ke kawasan pm naik motor..klu x kerana road block mesti awal2 dah sampai..
banyak yang telah didedahkan perkara sebenar pasal keuntungan minyak 90bilion setahun,pasal kilang arak terbesar yang dimiliki oleh tutt..antara janji yg ak suke ialah harga minyak akan turun ,ptptn akan dihapuskan...wowwww, ak pnjam bnyak tu ptptn start dari diploma sampai la dgree...lebih 40ribu  kot ak pnjam..apabila jam menunjukkan jam 12tengah malam,pihak polis datang suruh memberhentikan ceramah..adesh aku belum puas dgar DSAI bercakap..aper yang dibagitahu x kan jumpa dia tv3 ke,berita harian ke utusan ker...diorng backup bn.....ohohohooh...
last skali  DSAI menyampaikan 4 ke 3 rangkap lagu...
"madu ditangan kanan mu,(pakatan)....racun ditangan kiri mu,(bn)...
aku sudah tahu mana satu pelihan ku..(pakatan)"...
aku harap pru 13 perubahan akan berlaku....
-transformasi-
  -nije-

No comments:

There was an error in this gadget