Search This Blog

jom tukar-tukar link

Followers

Follow by Email

03 October 2011

kemana menghilang!! buat aku tercari2 jer


assalamualaikum...
lama x update blog...sebab ape aku x update blog? nie ak nak bagitau...4 bulan aku cuti semester,kat umah aku mane ade tenet...tu yang x dapat update...
banyak bnde dah yang berlaku x sempat nak cerita..bile masuk sem baru plak ak x dapat tinggal kat hostel,terpaksala cari umah sewa..skang ni ak kat umah sewa la...selama 4 bulan cuti hari tu,ak dapat pangilan temuduga daripada suruhanjaya perkhidmatan awam (spa)..jawatan sebagai PPLV j29...tapi bukan rezeki ak ,ak apply dgn diploma..klu ak dapat aritu ak stop terus stdy degre ni...oleh a kerana x dapat ak teruskan lapengajian nie...selapas kecewa x dapat jawatan tersebut ak duk umah x tau nak wat apa...ayah ak suruh menoreh..wow!! menoreh dah lama aku x wat kerja tu seingat aku last aku menoreh lepas spm aritu dah 4 tahun la...aku pon duk umah menoreh la sehingga ke start semester baru...sebelum nie plan x nak keje kat umah nak cari pengalaman kat tempat org...tapi bile tgk kan harga getah mahal, ak on je lah...harga getah sampai RM6.60 /kg mahal tu....kebun getah tu plak milik tok aku...ak x bahagi 2 la...terus semua dapat kat aku...klu nak bandingkan zaman ak menoreh dulu harga getah jauh lebih rendah berbanding sekarang dulu harga getah RM2.50/kg..pastu kene bahagi 2 plak ngan tuan punya kebun getah...ak sempat jual 6 kali jer...setiap 10 hari aku jual...10hari dapat la dalam 70-90 kg....korang mesti nak tgk mcm mana rupe getah scrap kan...jom layan pic kat bawah nie...he3













hermmm..best x kerja menoreh ...bagi aku sangat best sebab kerja kejap je tapi incame masyukk
dapat duk dengan family...aku noreh sampai 2 hari sebelum raya...cerita time bulan pose best gak,duk kat dapur tolong ma masok...kuih paling best ak wat gula hangus la,simple je cara nak buat,tapi sedap bile dimakan...wat dadih,bakor ayam percik,bakar sate, n mcm la....
bile plak ak nak merasa ini semua...skang ak dah start study sem 5 tahun 3.....dah x lama dah nak habis kan degree nie....bile la nak habis...hurmmm

No comments:

There was an error in this gadget